Uğur Alkapar Efsane takvime efsane gala
HABERİ PAYLAŞ

Efsane takvime efsane gala

Haberin Devamı

Cinselliği ve kadın vücudunu ön plana çıkarmasıyla ünlü Pirelli Takvimi’nin 2017 sayısı bambaşka bir konseptte karşımızda. Hollywood kadınlarını makyajsız, en doğal halleriyle gösteren takvim için Paris’te görkemli bir gala yapıldı. Aralarında Nicole Kidman’ın da olduğu yıldızlar gecede büyük ilgi gördü...

Geçen salı Fransa’nın başkenti Paris’te başka bir hareketlilik vardı. Çünkü Pirelli’nin meşhur takviminin 44’üncü sayısının tanıtımı için bu şehir seçilmişti. Amerika’nın geçen hafta “Terör nedeniyle 20 Şubat’a kadar Avrupa’ya seyahat etmeyin” uyarısı yüzünden Parisliler biraz mutsuzdu.

Ne de olsa turistler ekonominin büyük parçasını oluşturuyor. Tabii kentte devam eden OHAL nedeniyle sokakta ağır silahlı askerler görmek, mağazaların girişinde aranmak da aslında tedirgin ediciydi.

YÜZLERCE LİMUZİN

Bu yıl Hollywood yıldızlarının poz verdiği takvim için film festivallerinin yeri olarak bilinen Cite Du Cinema’da gala yapıldı. Organizasyon Oscar törenlerini aratmadı. 20 ülkeden 200 gazeteci, toplam 800 davetli vardı. Her şey çok görkemli, güvenlik önlemleri had safhadaydı. Le Grand ve Scribe adlı lüks otellerin önünden 1 saat boyunca yüzlerce limuzin kalktı.

Arabalar, smokinli beyler ve gece elbisesi giymiş hanımefendiler ile doluydu. Pirelli’nin davet ettiği İtalyan ünlüleri tabii bizlere pek bir şey ifade etmedi. Paris sosyetesinin ise galaya gelmek için araya tanıdıklar soktuğu kulağımıza geldi. Ama konuk listesi haftalar öncesinden tamamlanmıştı. Kırmızı halıda ev sahibi Alman fotoğrafçı Peter Lindbergh önce Charlotte Rampling’i, sonra Helen Mirren’ı karşıladı.

Ardından Uma Thurman ve Nicole Kidman geldi. Herkes gündüz yapılan basın toplantısından beri 49 yaşındaki Nicole Kidman’ın botokslu yüzünü konuşuyordu. Yıldızlar bir koruma ordusu ile sahne önündeki masalarına geçti.

RENKLİ PROGRAM

Programdaki lazer ve ışık gösterileri, senfoni orkestrasının film şarkılarından oluşan konseri çok etkileyiciydi. Böyle gösterişli şeyler olurken hangarı andıran salonun ufolarla ısıtılması beni biraz gülümsetti.

Çekimlerinin kamera arkasını anlatan kısa filmin ardından yıldızlar sahnedeydi. Pirelli Takvimi’nin bir araya getirdiği bu güzel kadınları izlerken Peter Lindbergh’in sözü aklıma geldi: “Bir popo sonuçta ettir. Ama kadının yüzü başlı başına bir dünyadır.”

NEREDEN NEREYE...

Pirelli Takvimi 1963’ten beri yıllarca çıplak modelleri ile seksi kadının sembolü oldu. Geçen yıl Annie Lebowitz’in bu konseptten uzaklaşıp başarılı kadınları çekmesi yeni bir pencere açtı. Alman fotoğrafçı Peter Lindbergh imzalı 2017 takvimi sürprizlerle dolu.

Tamamı siyah beyaz ve Helen Mirren (71), Charlotte Rampling (70) gibi olgun kadınlar da var. Dahası nispeten genç Hollywood yıldızları Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Julianne Moore, Uma Thurman, Kate Winslet ve Robin Wright makyajsız, en doğal halleriyle karşımızda.

‘GENÇLİK VE MÜKEMMELLİK TERÖRÜ’

Pirelli Takvimi için 3 kez seçilen ilk fotoğrafçı olan Peter Lindbergh çekimleri 4 ülke ve 5 farklı şehirde yaptı. Peter Lindbergh şöyle diyor: “Günümüzün güzellik, gençlik ve mükemmellik terörüne karşı bir şeyler yapmak istedim. Bizim fotoğraflarımız da çıplak. Ama ruhun çıplaklığı söz konusu. Bu oyuncuları canlandırdıkları karakterlerle tanıdınız. İlk kez gerçek yüzlerini görüyorsunuz.”

GENÇ KIZLARA İLHAM VERECEK

71 yaşındaki Helen Mirren Pirelli Takvimi’ne düşünmeden “Evet” dediğini söylüyor ve ekliyor: “Gözlerimi simsiyah boyayıp çıplak bir şekilde objektif karşısına geçmek için kendimi hazırlamıştım.

Sette soyunmayı beklerken üzerime tüylü bir battaniye verdiler! Bu takvimin en güzel özelliği ilham arayan genç kızlara kaynak olması. Kim derdi ki bir gün güçlü bir kadın olmak için tavsiye isteyenlere Pirelli Takvimi’ni göstereceğiz!”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder