Gündem Ege ve Akdeniz beşik gibi; işte son depremler

Ege ve Akdeniz beşik gibi; işte son depremler

Paylaş
Ege ve Akdeniz beşik gibi; işte son depremler

Son depremler son dakika haberleriyle ajansların ve haber kanallarıyla vatandaşlara duyuruluyor. Özellikle Ege ve Akdeniz'deki depremler korkuttu. Son olarak Denizli sallandı... İşte son depremler

Türkiye deprem kuşağında yer alan bir ülke. Son dönemde ise özellikle Ege ve Akdeniz'de dikkat çekici sarsıntılar meydana geliyor. Son depremlerin büyüklüğü düşük ama sıklığı tedirginlik yaratıyor. Son dakika haberiyle dün Denizli'deki sarsıntıyı öğrendik.

EGE DENİZİ'NDE 2.2'LİK DEPREM
Merkez üssü Ege Denizi açıklarındaki Yunanistan’a ait 12 Adalar olan 5.2 büyüklüğündeki depremin şiddetli hissedildiği Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde çok sayıda kişi sarsıntı ile birlikte sokaka çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ön değerlendirme sonuçlarına göre 12 Adalar açıklarında saat 23.57 de 5.4 büyüklüğünde olduğunu açıkladığı deprem Marmaris şehir merkezinde de hissedildi. Yerin 83.3 kilometre derinliğinde yaklaşık 5 saniye süren sarsıntıyı hisseden vatandaşlar apartmanlardan ve iş yerlerinden sokağa çıkarak bekledi.

"ÇOK FENA SALLANDIK!"
Manav Serkan Yüzügüldü, "Çok fena sallandık. Dükkanımı kapatırken kapı elimde sallandı" dedi. Depremi hissederek evinden çıkan Melahat Akgüz ise, "Sarsıntı kısaydı ama korkuttu, hemen dışarı çıktık" dedi. Yaşanan kısa süreli sarsıntı nedeniyle can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

DENİZLİ DE SALLANDI!
Denizli’nin Pamukkale İlçesi’nde Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Bilgilendirme Servisi verilerine göre, saat 21.11’de merkez üssü Denizli’nin Pamukkale İlçesi olan 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7.14 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde, can ve mal kaybı yaşanmadı.

SON DEPREMLER
İşte il il, ilçe ilçe Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre meydana gelen son depremler: