Pazar Postası Ege ve İtalyan mutfağı birleşti Bottega doğdu
Paylaş
Ege ve İtalyan mutfağı birleşti Bottega doğdu

Hepimizin bayılarak yediği pizza ve makarnanın Ege mutfağındaki zengin ot ve balık çeşitleriyle birlikteliğini düşünün. İnsanın iştahı kabarıyor öyle değil mi?

Haber: Eylem Keskin

eylem.keskin@posta.com.tr

Bebek’te yeni açılan İtalyan restoranı Bottega’nın mönüsünde İtalyan mutfağındaki makarna, pizza ve bruschettalar yer alıyor ama Ege’nin kokusu da hissediliyor...

Bottega ‘Bir zanaatı ustasıyla birlikte yaparak öğrenmek için gidilen atölye’ anlamına geliyor. Bu isim mekanın işletmecileri tarafından özellikle seçilmiş. Çünkü Bottega haftanın bir günü amatör aşçılara açık. Her birlikte yapılacak, yeni tatlar denenecek ve birlikte tadılacak. Zaten sahipleri de yemek yemeye ve yedirmeye çok meraklı. Bottega’nın sahipleri aslen İzmirli. Mönüdeki Ege esintisi buradan geliyor. İki kardeş Muzo ve Koray Berberoğlu ile kuzenleri Akın Çolak birlikte açmışlar Bottega’yı. Muzo Bey, Dinamo 103.8 FM’in hem teknik direktörü hem de DJ’i. Akın Çolak ise bir şirkette ürün ve pazarlama müdürü olarak çalışıyor aynı zamanda aşçılık eğitimi var.

Üçü değişik tatlar denemeyi çok seviyor. Öyle ki gece yarısı uyanıp iskender yemek için Bursa’ya, köfte yemek için Tekirdağ’a gittikleri oluyormuş. Sırf birlikte yapıp yemek için belirli günlerde İzmir’de toplanırlarmış. “Bizde büyük balık yakalayıp mangalda pişirmek, babadan oğula geçen bir gelenek” diyor Muzo Berberoğlu ve ekliyor: “Hepimiz farklı işlerle uğraşsak da ortak hayalimiz bir restoran açmaktı. Burası eskiden La Favorita’ydı. Sahibi arkadaşlarımızdı. Onlar her şeyi bırakıp Alaçatı’ya yerleşmeye karar verdi. Biz de restoranı devralıp Bottega’yı açtık.”

Bebek’ten Küçük Bebek’e dönen sokağın başında yer alan Bottega’nın sıcak ve samimi bir ortamı var. 3 katlı, kapıda da birkaç masası bulunuyor ama ben içeriyi öneririm. Hem serin hem de şık bir ortamı var. Her kat ayrı konseptte düzenlenmiş. Giriş katında bir bar ve birkaç masa yer alıyor. Üst kat kalabalık gelenler ya da kutlama yapmak isteyenler için oluşturulmuş.

En üst katta ise iş ve aile yemekleri, toplantılar için düşünülmüş büyük bir masa ve televizyon bulunuyor. Bottega’nın şefi Fırat Altay Mutfak Sanatları Akademisi’nde eğitim almış, Taps’te executive şeflik yapmış. Mönüyü iki kardeş kuzen ve şef Fırat Bey birlikte hazırlamışlar. Özellikle başlangıçlar hem çeşitli hem de lezzetli. Hiçbir yerde bulamayacağınız bruschettalar var bir kere. Hepsi birbirinden nefis bir görünüme sahip. Deniz mahsulleri seviyorsanız ahtapotlu, mavi kuyruklu jumbo karidesli ve somonlu, levrekli bruschettalar birini mutlaka denemelisiniz.

Deniz mahsullerinden hoşlanmıyorsanız da peynirli, dometesli gibi çeşitlerden birini seçebilirsiniz. Yanına nefis bir şarap söylediniz mi değmeyin keyfinize. Bu arada üzüm ve incirlerle süslü peynir tabağını muhteşem bir görüntüye sahip. İçinde emmental peyniri, rokfor, parmesan, keçi peyniri gibi çeşitler var. Şarküteri tabağı ise adeta yanında yatmalık.

Prosciutto serrano, prosciutto parma, bresaola, salami, füme hindi, misket mozzarella farklı soslarla servis ediliyor. Bottega’da elbette birbirinden lezzetli pizza ve makarnalar var. Favorileri La Bottega isimli pizzaları. Bonfile dilimleri ve istiridye mantarla yapılıyor. Makarnalarda ise camembert peynirli ravioli çok ilgi görüyormuş.

Muzo Bey bir arkadaşının akşam yedikten sonra sabah “Ondan istiyorum” diye geldiğini söylüyor. Salatalarda beyaz peynirli ve taze naneli Ege salatası dikkat çekiyor. Tatlı mönüsünden biz Ayşemizin tatlısını seçtik. Muzo Bey’in rahmetli annesinin tarifiymiş. Çikolatalı ama çok hafif. Yaz sıcaklarında dondurmaya alternatif olabilir. Mönüdeki diğer tatlı seçeneği tiremelisu. Tiramisuya benziyor ama içinde donmuş yapraklar var. Tel: (0212) 265 02 66

2

Haberin Devamı