Gündem Ege'de ağ dostluğu

Ege'de ağ dostluğu

Paylaş
Ege'de ağ dostluğu

Sahil Güvenlik, Türk karasularını ihlal eden Yunan balıkçı Kostas'ın ağlarına el koydu. Ağları Türk balıkçılar satın alıp Yunanistan'a götürerek Kostas'a hediye etti

İnternet sitesi ‘Ege’de Sonsöz’e yansıyan dostluk şöyle gelişti: 17 yıl önce Çeşme Çiftlikköy’den 4 Türk balıkçı, Yunan karasularında yakalandı. Yunanistan’ın Sakız Adası’na götürülen Türk balıkçılar tutuklandı, ağlarına ve teknelerine el konuldu.

Sakızlı balıkçı Kostas Karaburniotis ve arkadaşları, Türk balıkçıların hapishaneden çıkması için kefalet ücretini aralarında toplayıp Yunan makamlarına ödedi.

Karşılıklı dostluk

Kostas ve arkadaşları, Türk balıkçıların teknelerine de özenle baktı. Serbest bırakılan Türk balıkçılar tekneleriyle Çeşme’ye döndü. 4 yıl önce Sakız Adası yakınında kaybolan Türk balıkçı Şakir Erkul’u bulmak için de Kostas ve arkadaşları mücadele etti.

Türk Sahil Güvenlik, Haziran 2009’da Türk karasularını ihlal eden Kostas’ın ağlarına el koydu. Ağlar aylarca geri alınmayınca yasa gereği açık artırmayla satışa çıkarıldı.

17 yıl önceki dostluğu unutmayan Çeşmeli balıkçı Şakir Akdağ ve arkadaşları, aralarında 900 lira toplayıp Kostas’ın ağlarını aldı. Çeşmeli balıkçılar ağları Sakız Adası’na götürüp Kostas’a hediye etti. Türk ve Yunan balıkçılar sevgiyle birbirine sarıldı.