Gündem Eğitim Bir Sen öğretmen alımlarında puana değil,ihtiyaca bakılmasını istedi

Eğitim Bir Sen öğretmen alımlarında puana değil,ihtiyaca bakılmasını istedi

Paylaş
Eğitim Bir Sen öğretmen alımlarında puana değil,ihtiyaca bakılmasını istedi

Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu öğretmen alımlarında puanın değil ihtiyacın baz alınması gerektiğini belirterek konu hakkında Milli Eğitim Bankalığına yazılı müracaatta bulunduklarını açıkladı

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı müracaatta bulunarak, ilahiyat fakültesi mezunları ile rehber öğretmenler başta olmak üzere, bazı alanlardan mezun olanların yapmış oldukları başvurular ihtiyacı karşılayamayacağı için pedagojik formasyonunu tamamlamamış olanların 75 puan şartı aranmaksızın başvurularının alınmasını ve alanlarında atanabilecekleri okullara yerleştirmelerinin yapılmasını istedi.

Bakanlığın, öğretmenlerin atama ve yer değiştirme işlemlerine ilişkin çalışma takvimini açıkladığı, açıklanan takvime göre, yaz dönemi ilk atamalar için başvuruların 25-29 Ağustos 2014 tarihlerinde alınacağı, 1-3 Eylül 2014 tarihlerinde ise atama sonuçlarının açıklanacağı ve bu atamalar için 2014 KPSS puanlarının geçerli olacağı belirtilen yazıda, "Daha önce, Talim ve Terbiye Kurulu 119 sayılı kararın 9. maddesine göre, ‘Bu Esasların 7 ve 8’inci maddelerinde belirtilen nitelikleri taşıyan potansiyel adaylarla ihtiyacın karşılanamadığı atama dönemleriyle sınırlı olmak ve belirtilen nitelikleri taşıyan adayların atanmalarından sonra gelmek koşuluyla ek çizelgede yer verilen yüksek öğretim programlarından mezun olanlardan Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon programını tamamlamamış olanlar, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda 75 ve daha yukarı puan aldıkları takdirde, pedagojik yönden eksiklikleri daha sonra tamamlatılmak üzere alan öğretmenliklerine atanabilirler.’ 80 sayılı kararın 8. maddesine göre, ‘(Değişik: 05/07/2012 tarih ve 97 sayılı TTKK) Bu Esasların 7. maddesinde belirtilen nitelikleri taşıyan potansiyel adaylarla ihtiyacın karşılanamadığı atama dönemleriyle sınırlı olmak ve belirtilen nitelikleri taşıyan adayların atanmalarından sonra gelmek koşuluyla; ek çizelgede yer verilen yükseköğretim programlarından mezun olanlardan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası Programını tamamlamamış olanlar, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda 75 ve daha yukarı puan aldıkları takdirde, pedagojik formasyon eğitimleri daha sonra yaptırılmak üzere alan öğretmenliklerine atanabilirler’ denilerek, ek çizelgede yer verilen yükseköğretim programlarından mezun olanların Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda 75 ve daha yukarı puan aldıkları takdirde, pedagojik yönden eksiklikleri daha sonra tamamlatılmak üzere alan öğretmenliklerine atanabileceklerini öngörülmüştür. Ancak en son yayımlanan ve şu an geçerli olan 9 sayılı kararın 7. maddesinde ise, ‘(1) Öğretmen olarak atanacakların gerekli ve yeterli düzeyde genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon almaları esastır. Bu eğitim süreçlerinden birini tamamlamamış ya da yeterli kredi almamış olanların öğretmen olarak ataması yapılmaz. Ancak, öğretmen ihtiyacının karşılanamadığı durumlarda, gereken nitelikleri taşıyan adayların atanmalarından sonra gelmek koşuluyla pedagojik formasyonu olmayanların atamaları da yapılabilir. Bu şekilde atananların adaylık dönemi içinde pedagojik formasyon kazanmaları için gerekli önlemler alınır’ denilmek suretiyle 75 puana ilişkin bir hükme yer verilmemiştir" denildi.

Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Bakanlığa gönderilen yazıda, ilahiyat fakültesi mezunları ile rehber öğretmenler başta olmak üzere, bazı alanlardan mezun olanların yapmış oldukları başvurular ihtiyacı karşılayamayacağı için pedagojik formasyonunu tamamlamamış olanların 75 puan şartı aranmaksızın başvurularının alınması, alanlarında atanabilecekleri okullara yerleştirmelerinin yapılması ve neticeden sendikaya bilgi verilmesi talebinde bulunduklarını belirtti.