Gündem Eğitim İş: ÖSYM sorumluları istifa etmeli

Eğitim İş: ÖSYM sorumluları istifa etmeli

Paylaş
Eğitim İş: ÖSYM sorumluları istifa etmeli

Eğitim İş Genel Başkan Vekili ve Genel Sekreteri Levent Akça, "Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) cinsiyetçilik ve ayrımcılık yapanları istifaya davet ettiklerini" belirtti.

Akça, yaptığı yazılı açıklamada, basına yansıyan "bazı okullarda sadece kız adayların sınava girdiği" yönündeki haberleri anımsattı. Bu durumun altından "olasılık hesaplarıyla kalkılamayacağını" ifade eden Akça, şunları kaydetti:

"YGS’de cinsiyetçilik ve ayrımcılık yapanları istifaya davet ediyoruz. Bu görüntünün kabul edilebilir bir açıklamasının yapılamaması halinde bütün kamuoyu önünde bu ve benzeri uygulamaların hesabını meşru yollarla soracağız. Geleceklerini, umutlarını, hayallerini birkaç saatlik bir sınava kurban etmemek için psikolojileri bozulan öğrencilerin üzerinden bile cinsiyetçilik ve ahlakçılık yapan anlayışa meydanı boş bırakacak değiliz. Bu gelişme ile ortaya çıkan endişe verici bir başka gerçek ise tek tuşla öğrencileri kız-erkek diye ayıran kafanın kendi dünya görüşüne yakın buldukları öğrencileri tasnif ederek önceden belirlenmiş okullarda sınava sokma olasılığının gün yüzüne çıkmış olmasıdır."

Haberin Devamı