Eğitim - Kariyer 2022 KPSS sonuçları açıklandı mı? ÖSYM KPSS lisans, ÖABT, ön lisans, alan bilgisi sonuç sorgulama sayfası (https://sonuc.osym.gov.tr/)

2022 KPSS sonuçları açıklandı mı? ÖSYM KPSS lisans, ÖABT, ön lisans, alan bilgisi sonuç sorgulama sayfası (https://sonuc.osym.gov.tr/)

Paylaş
2022 KPSS sonuçları açıklandı mı? ÖSYM KPSS lisans, ÖABT, ön lisans, alan bilgisi sonuç sorgulama sayfası (https://sonuc.osym.gov.tr/)

2022 KPSS lisans, ÖABT, ön lisans, alan bilgisi binlerce adayın katılımıyla gerçekleşti. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı ile üniversite mezunu adaylar bir devlet kurumunda memur olmak için gerekli puanları elde etmiş olacak. ÖSYM geçtiğimiz günlerde yayınladığı takvim ile KPSS sınav sonuç tarihlerini açıklamıştı. Peki, 2022 KPSS sonuçları açıklandı mı? İşte ÖSYM KPSS lisans, ÖABT, ön lisans, alan bilgisi sonuç sorgulama sayfası (https://sonuc.osym.gov.tr/) ve sınav sonuçlarına ilişkin detaylar…

KPSS lisans sınavı 18 Eylül’de, alan bilgisi sınavı 24-25 Eylül’de ÖABT sınavı 2 Ekim’de, ön lisans sınavı ise 9 Ekim tarihinde gerçekleşti. Aylar hatta yıllar süren hazırlıkların ardından yurt genelinde milyonlarca adayın katıldığı sınavların üzerinden bir aya yakın süre geçerken, KPSS sınav sonuçları için nefesler tutuldu. İşte ÖSYM’nin KPSS sonuç sayfası (https://sonuc.osym.gov.tr/) ve sonuç tarihleri…

Haberin Devamı

2022 KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2022 KPSS sonuçları henüz açıklanmadı. Heyecanla beklenen KPSS sonuçları ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre açıklanacak.

KPSS SINAV SONUÇ TARİHLERİ

KPSS LİSANS SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022-KPSS Lisans Sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 18 Eylül 2022 tarihinde gerçekleşmişti. Sonuçları ise 21 Ekim Cuma günü açıklanacak.

KPSS ÖN LİSANS SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

9 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşen 2022 KPSS ön lisans sınavının sonuçları 3 Kasım 2022 Perşembe günü açıklanacak.

KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

24-25 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleşen KPSS alan bilgisi sınav sonuçları 21 Ekim 2022 Cuma günü açıklanacak.

KPSS ÖABT SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşen 2022 KPSS ÖABT sınavının sonuçları 21 Ekim 2022 Cuma günü açıklanacak.

KPSS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, KPSS sonuçlarını T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini kullanarak; ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden öğrenebilecek.

Haberin Devamı

ÖSYM’nin sonuç sayfasında adayların aldıkları puanın yanı sıra, doğru veya yanlış cevap sayıları da görülebilecek.

İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

ÖSYM KPSS LİSANS, ÖABT, ÖN LİSANS, ALAN BİLGİSİ SONUÇ SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN