Eğitim - Kariyer Babasından ilham aldı İngilizce'ye odaklandı

Babasından ilham aldı İngilizce'ye odaklandı

Paylaş
Babasından ilham aldı İngilizce'ye odaklandı

İş insanı Yüksel Yıldırım'ın kızı Zeycan Rochelle Yıldırım, 4 yıl önce babasının kurduğu Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı'nın başına geçti. İngilizce eğitiminin Türkiye'de vakıflar tarafından sahiplenilmemiş bir alan olduğunu fark eden Yıldırım, başta köy çocukları olmak üzere 13-18 yaş aralığındaki öğrencilerin akıcı İngilizce konuşup anlaması için dijital bir platform oluşturdu. Yıldırım "Global bir marka olmamızın arkasında, babamın İngilizce bilmesinin önemli bir payı var. Bu da bana ilham verdi" dedi.

Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım ile siyahi bir Amerikalı annenin kızı olan 32 yaşındaki Zeycan Rochelle Yıldırım; ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Amerika'da üniversiteyi okudu. Amerika'da işletme ve moda eğitimi alan Yıldırım, 2019'da Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. Yıldırım Holding bünyesindeki Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı'nın Kıdemli Direktörü oldu. Yıldırım Holding Yönetim Kurulu'nda da yer alan Yıldırım, aynı zamanda grubun tüm pazarlama ve kurumsal iletişim süreçlerini de yönetiyor.

Haberin Devamı



English W/Tech, pandemiden önce Ekim 2019’da Yılport Ulaştırma Hizmetleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ’nde seçilen 100 öğrenciyle pilot İngilizce Eğitim Programı olarak başladı.

YABANCI DİL ÖĞRENME ŞANSI

Yabancı dil öğrenimini çok önemseyen Yıldırım, babasının iş dünyasındaki başarısının İngilizce bilmesine bağlı olduğunu söylüyor. Bu yüzden İngilizce'ye odaklandığını belirten Yıldırım, "Babam Sivas'ta bir köyde büyüdü, sonra Samsun'a yerleşiyor ama İngilizce öğrenme şansı olmuyor. İTÜ'yü bitirdikten sonra yüksek lisans için Amerika'ya gidiyor, orada İngilizce öğreniyor ve çalışıyor. Bu sayede Türkiye'den çıkan global bir şirket olduk. Global bir marka olmamızın arkasında, babamın İngilizce'ye hakimiyetinin önemli bir payı var. Bu da bana ilham verdi" dedi. İngilizce bilmenin insanı özgürleştirdiğini belirten Yıldırım, 3 yıl önce ücretsiz İngilizce platformu olan English W/Tech'i (EWT) oluşturdu.

Haberin Devamı



Zeycan Rochelle Yıldırım ile İngilizce eğitimi hakkında konuştum.

TÜM GENÇLERE AÇIK VE ÜCRETSİZ

Ücretsiz İngilizce platformu olan EWT, Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı tarafından 2019'de hayata geçirildi. Platforma, gençler tamamen ücretsiz olarak katılıyor ve İngilizce konuşma kulübü derslerinden sınırsız şekilde yararlanabiliyor. Tamamen konuşma odaklı olan İngilizce eğitimini, Kanada, ABD ve İngiltere gibi ülkelerden uluslararası geçerlilikte İngilizce eğitimi sertifikasına sahip eğitmenler veriyor. Programı tamamlayan öğrenciler, 1 yıl içinde İngilizce'yi çok iyi derecede konuşabilecek seviyeye geliyor. Programdan bugüne kadar 13-18 yaş grubundan 2 binden fazla öğrenci faydalandı. Vakıf, yakın zamanda üniversite öğrencilerine de ücretsiz İngilizce konuşma dersleri verecek.

 

ÖĞRETMENLER DE DESTEKLENİYOR

Öğretmenlerin de İngilizce eğitimini destekleyen Vakıf, bu amaçla 2020'de TEFL Akademi ile 'Öğretmen Gelişim Programı'nı başlattı. KODA (Köy Okulları Değişim Ağı) ile yapılan işbirliğiyle Türkiye’nin her yerinden öğretmenlere programa katılma fırsatı sunuluyor. Programa yapılan başvurular, tek tek değerlendiriliyor ve seviye belirleme sınavıyla programa katılacak öğretmenler tespit ediliyor. Öğretmen Gelişim Programı’na bugüne kadar 620 öğretmen başvurdu ve yapılan değerlendirme sonucu uygun görülen 181 öğretmen ücretsiz İngilizce eğitimlere katılmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

FMV IŞIK OKULLARI’NDAN YENİ KAMPÜS

Fevziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Okulları; Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy ve Ispartakule’nin ardından 5’inci yerleşkesini Florya’da açtı. Okulun açılış töreninde konuşan FMV Yönetim Kurulu Başkanı Akın Süel, “137 yıldır sadece eğitim veren, kar amacı gütmeyen, gerçek bir vakıf olarak her zaman tek işimiz eğitim, eğitim felsefemiz ise ‘önce iyi insan yetiştirmek’ oldu” dedi. Anaokulundan liseye tüm kademelerde eğitim verecek olan Florya kampüsü, 27 bin metrekare kapalı alana sahip. 2018 Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ne göre yapılan Florya kampüsü, çevre dostu bir okul olarak tasarlandı.