Eğitim - Kariyer Bursluluk sınavı başvurusu için son gün! 2023 İOKBS/PYBS sınav tarihi ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?

Bursluluk sınavı başvurusu için son gün! 2023 İOKBS/PYBS sınav tarihi ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?

Paylaş
Bursluluk sınavı başvurusu için son gün! 2023 İOKBS/PYBS sınav tarihi ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) ya da diğer adıyla PYBS uygulanıyor. İOKBS, ortaokulların 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarıyla birlikte ortaöğretimde hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarını kapsıyor. 2023 bursluluk sınavı için başvurular 29 Mayıs'ta başlamıştı ve başvuruda son gün 16 Haziran! Öğrenciler ise 'İOKBS ne zaman?' sorusuna yanıt arıyor.

Arife Kübra Zımba - Posta.com.tr İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için geri sayım sürüyor. İlköğretim ve ortaöğretimdeki öğrenciler ise MEB sınav takviminde yer alan bursluluk sınavı detaylarını sorguluyor. PYBS'ye odaklanan adaylara dört seçenekten oluşan 100 soru sorulacak ve bu sorular için de 120 dakika süre sunulacak. Öte yandan MEB, bu sene bursluluk sınavı için kontenjanın 70 binden 100 bine çıkarıldığını duyurmuştu. İşte, 2023 İOKBS/PYBS sınav ve sonuç tarihi...

Haberin Devamı

 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuruları 29 Mayıs - 16 Haziran tarihleri arasında e-okul sistemi üzerinden alınıyor.

 2023 İOKBS NE ZAMAN?

MEB tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, 2023 yılında 3 Eylül tarihinde uygulanacak. Sınav saat 10:00'da başlayacak ve 100 soru sorulacak.

Bursluluk sınavı akabinde sonuçlar ise adaylarla 22 Eylül 2023 tarihinde paylaşılacak. Sonuçlar "www.meb.gov.tr" adresinden erişime sunulacak.

İOKBS/PYBS ÜCRETİ NE KADAR?

PYBS bursu geçtiğimiz sene 663 TL olarak hesaplara yatırılırken düzenlemeler sonrasında bursluluk ücretlerinde de artış oldu ve 863 TL olarak belirlendi. Temmuz artışları sonrasında İOKBS/PYBS ücretlerinde de değişiklik olması bekleniyor.

Haberin Devamı