Eğitim - Kariyer KPSS 2022 tercih kılavuzu indir! Lisans, önlisans, ortaöğretim KPSS tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak?

KPSS 2022 tercih kılavuzu indir! Lisans, önlisans, ortaöğretim KPSS tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak?

Paylaş
KPSS 2022 tercih kılavuzu indir! Lisans, önlisans, ortaöğretim KPSS tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak?

ÖSYM, KPSS 2022 tercih kılavuzu ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Öte yandan 2. yerleştirme tercihleri için tarih belli oldu. Kamuda memur olmak için sınava giren adaylar, ‘’Lisans, önlisans, ortaöğretim KPSS tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak?’’ sorularına cevap arıyor.

Sağlık Bakanlığı için KPSS tercih kılavuzu erişime açıldı. Lisans, önlisans ve ortaöğretim seviyelerinde yapılacak tercihler için geri sayım başladı. Kamuda memur olmak isteyenlerin yakından takip ettiği 2. yerleştirme tercihleri için ÖSYM aralık ayını işaret etti. Peki lisans, önlisans, ortaöğretim KPSS tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte KPSS 2022 tercih kılavuzu ile ilgili bilgiler…

Haberin Devamı

KPSS 2022 TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM’nin paylaştığı açıklamaya göre KPSS-2022/2: Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme tercih başvuruları 21-28 Aralık 2022 tarihinde yapılacak.

KPSS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

ÖSYM, bazı kurum ve kuruluşların kadro ve pozisyonlarına yerleştirme tarihlerini paylaştı ancak kılavuzu henüz yayınlamadı.

Bundan dolayı; kontenjan, branş, kadro dağılımı henüz bilinmiyor. Açıklandığında haberimizde yer alacak.

KPSS TERCİHLERİ NEREYE VE NASIL YAPILIR?

KPSS tercihleri, ÖSYM tarafından yayınlanacak tercih kılavuzu ile yapılacak. ÖSYM'nin resmi internet sayfası 'https://ais.osym.gov.tr' adresi üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak tercih başvurusu yapılabilecek.

ÖSYM AİS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Tercih işlemleri, KPSS-2022/11 Tercih Kılavuzu'nda yer alan şartlara göre, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) https://ais.osym.gov.tr internet sayfasından Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak yapılıyor. 

Haberin Devamı

30 bin personel alımı için adaylar tercihlerini, 30 Kasım-5 Aralık 2022 tarihlerinde yapabilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN