Eğitim - Kariyer KPSS 3 İLE ALIM YAPAN KURUMLAR HANGİLERİ? P3 PUANI NASIL HESAPLANIR? NERELER TERCİH EDİLİR?

KPSS 3 İLE ALIM YAPAN KURUMLAR HANGİLERİ? P3 PUANI NASIL HESAPLANIR? NERELER TERCİH EDİLİR?

Paylaş
KPSS 3 İLE ALIM YAPAN KURUMLAR HANGİLERİ? P3 PUANI NASIL HESAPLANIR? NERELER TERCİH EDİLİR?

KPSS 3 puanı ile alım yapan kurumlar, KPSS sonuçlarının açıklanmasıyla pek çok aday tarafından araştırılıyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları P1, P2, P3 olarak sınıflandırılıyor. P3 puanıyla ise Orman Genel Müdürlüğü’nden Emniyet Genel Müdürlüğü’ne kadar birçok devlet kurumuna memur alımı yapılıyor. Peki, P3 puanı nasıl hesaplanır? Nereler tercih edilir? İşte KPSS 3 ile alım yapan kurumlar

2023 KPSS sonuçlarının açıklanmasıyla, adaylarda atanma için tercih telaşı başladı. 4 yıllık üniversite mezunlarının katıldığı genel yetenek ve genel kültür sorularının yer aldığı sınava katılan adayların sınav sonuç belgelerinde P3 puanları da yer alıyor. Peki, KPSS 3 ile alım yapan kurumlar hangileri? İşte P3 puanı hakkında merak edilen detaylar…

Haberin Devamı

KPSS P3 PUANI NEDİR?

KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahiptir ve Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılmaktadır.

KPSS P3 PUANI NASIL HESAPLANIR?

KPSS P3 Puanının hesaplanmasında;

Genel Yetenek; yüzde 50

Genel Kültür; yüzde 50 ağırlığa sahiptir.

Yani her iki dersin de hesaplamadaki katkısı eşittir. Standart sapmadan bağımsız olarak her iki test de ham puana karşılık gelen netler ile eşit olarak değerlendirilir.

Adaylar KPSS B Grubu Lisans atamaları için "çift" yıllarda KPSS Lisans sınavına girerek bu puanı almak zorundadırlar. Tek yıllarda yapılan KPSS Lisans sınavında elde edilen KPSS P3 puanı tercihlerde kullanılamamaktadır.

KPSS P3 puanının hesaplanabilmesi için adayların çift yıllarda girdikleri KPSS Lisans sınavında, Genel Kültür

Haberin Devamı

NOT: Genel Yetenek oturumuna katılmaları ve her iki testten de ayrı ayrı en az 1 net yapmaları gerekmektedir. 1 net yapamayan adayların puanları hesaplanmayacaktır.

KPSS P3 PUANIYLA ALIM YAPAN KURUMLAR

  • Emniyet Genel Müdürlüğü
  • Türk Silahlı Kuvvetleri
  • Devlet Demir Yolları
  • Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü
  • Orman Genel Müdürlüğü
  • Gümrük Muhafaza Memurluğu
  • Göç İdaresi Genel Müdürlüğü
  • Sosyal Hizmetler
  • Devlet Su İşleri