Eğitim - Kariyer Geleceğin en çok para kazandıracak meslekleri

Geleceğin en çok para kazandıracak meslekleri

Paylaş
Geleceğin en çok para kazandıracak meslekleri

Geleceğin gözde meslekleri ve en çok kazandıracak meslekleri teknolojik gelişmelerle birebir bağlantılı olacak. Gıda mühendisi ya da lojistik işletmecisi olmanız fark etmez yazılım bilmiyorsanız bu sektörlerde tutunmanız kolay değil

Data Expert'in raporuna göre gelecekte başta enerji olmak üzere savunma teknolojileri ve güvenlik öne çıkacak. Araştırma sonuçlarına göre sağlık da yıldızı parlayanlar arasında.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYA UZMANLIĞI

Marka danışmanlığı, tüketicinin yönetilmesi ve hedef kampanyalar bu uzmanlara emanet olacak. Reklam, pazarlama departmanlarındaki çalışanlar azalırken 5 - 6 yıl içerisinde sosyal medya uzmanları çok artacak.

VERİ MADENCİLİĞİ

Veri yüzyılımızın, petrolü olarak adlandırılıyor. Her gün internette yaptığınız aramalar, beğenmeler, sizin neler istediğinizi ve nelere tepki vereceğinizi gösteriyor. Bu devasa veriyi işleyip, en iyi pazarlama raporu haline getiren kişilere şirketlerin sunacağı imkanlar sınırsız görülüyor. Veri madencisi olmak için, üniversitelerin bilgisayar mühendisliği bölümlerini okuyabilir, bu alanda açılan bölümlere yönelebilir ya da özel kurslar sayesinde kendinizi geliştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

ETİK HACKER

Birçok şirket güvenlik açıklarını saptamak, önceden önlem almak için etik hacker’lara ihtiyaç duyacak. Ayrıca kendi datalarını korumak içinde onlara ihtiyaç duyacak. Bu işin ise 2020 yılında yıllık ortalama geliri 92 bin dolar olacak.

MOBİL YAZILIMCILIK

Sadece Türkiye’de milyonlarca akıllı telefon bulunuyor. Mobil; şirketler için gelecek demek. Bilgisayarlara bağlı kalmadan firmalar, mobilite sayesinde her türlü sorunu çözebiliyor ve işlerini halledebiliyor. Mobil yazılımcılar günümüzde iyi kazanıyor ama birkaç yıla kadar bu meslek inanılmaz popüler olacak.

LOJİSTİK ELEMANI

Mevcut küresel düzen göz önüne alındığında, şirketlerde üretim departmanlarının düzgün işleyişine devam etmesi, işleyişin sürmesi için yazılım bilen lojistikçileri ön planda tutacak. Amerikan Çalışma Bakanlığı 2020’ye kadar mevcut lojistikçi sayısının yüzde 26 artacağını öngörüyor.

AKTÜER

Aktüer yalnızca bugünü değil yarınları da düşünerek finansal belirsizlikleri değerlendirir. Şirketler ileriye yönelik projeksiyonlar yaparak stratejik kararlar için bu kişilere daha da çok ihtiyaç duyacak. Özellikle sigorta ve bankacılık sektörleri için bu kişiler altın değerinde olacak.

EPİDEMİYOLOG

Hastalıkları, toplumlara, yerleşimlere göre araştıran yayılımlarını türlerine göre ayrıştıran bu kişilere 2020’de daha çok rastlayacağız. Ebola virüsü gibi bulaşıcı hastalıkların, salgınların arttığı dünyada 2020 yılına kadar bu meslek dalındakilerin istihdamı yüzde 35,8 artacak.

Haberin Devamı

FONT END MÜHENDİSİ

Bir web sayfasında bir butona tıklıyorsunuz ve bir başka sayfaya gidiyor. Bu işlem aslında göründüğü gibi değil. Artan teknoloji bu mühendislerin değerini en üst safhaya çıkarırken istihdamları da artacak. Gelecek 7 yılda istihdamları yüzde 22 artacak ve ortalama gelirleri 81 bin 670 dolar olacak.

CRM (CEM) UZMANLIĞI

Eskiden müşteri ilişkisi uzmanı denilince hoş sohbetli, pazarlama gücü fazla olan insanlar akıllara gelirdi. Artık, CRM programları, çağrı merkezleri ve İnternet sayesinde müşterilerin neler beklendiğini ortaya koyabiliyor. Bu programları en iyi şekilde kullanan uzmanlarsa, şirketler için yeni pazarlama yollarının önünü açıyor.

GIDA KİMYAGERİ

Daha lezzetli yiyecek üretmek ve dokularıyla oynamak, düzeltmek için gıda kimyagerlerine olan ihtiyaç artacak. Yediğimiz yiyeceklerin artık belli bir tadı olacak. Ortalama yıllık gelirleri ise 50 bin ile 100 bin dolar arasında olacak.

Haberin Devamı