Yaşar Özay Eğitimcilerin beklentisi yüksek
HABERİ PAYLAŞ

Eğitimcilerin beklentisi yüksek

Haberin Devamı

Geçmiş hatalardan ders alındığını vurgulayan eğitimciler öğretmenden kitaba kadar yapılan köklü değişimlerden umutlu

Yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili olarak Posta’ya konuşan eğitimciler önümüzdeki döneme umutla baktıklarını ifade etti.

İşte eğitimcilerin yeni döneme ilişkin görüşleri: Yeni dönemin eğitime dair önceliğinin okul sayısı, öğretmen öğrenci oranı gibi nicel hedeflerin ötesinde olması gerektiğini belirten Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu eski Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan “Eğitim ve öğretim birliği anlayışından sapmış okulların problem teşkil ettiği yaşanarak tecrübe edildi” dedi.

Önümüzdeki dönemde eğitim sisteminin millilik vasfının güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Erdoğan “Okul farklı toplum segmentlerinin uzantısı olmamalı yasalarda da işaret edildiği üzere milli olmalıdır” diye konuştu.

“2016-17 öğretim yılı için belki de en önemli beklenti normalleşme arzusudur” diyen Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan ise konuya bu beklenti açısından bakıldığında Milli Eğitim Bakanlığının aldığı tedbirler sayesinde normalleşmenin sağlandığını söylemenin mümkün olduğunu ifade etti.

Gülan “En kısa zamanda ülke çapında başlayacağını umut ettiğimiz spor taraması, sanat taraması ve yine zaman içinde yabancı dil öğretimine verilen önemin artırılacağının yarattığı olumlu hava hepimizde mutluluk yaratmış ve normalleşme duygusunu artırmıştır” diye konuştu.

2016-2017 eğitimöğretim yılına geçiş sürecinin öğrenciler, aileler ve eğiticimler adına kolay olmadığını söyleyen İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver de Türkiye’de faaliyet gösteren bütün eğitim kurumlarının ciddi bir sınavdan geçtiğini kaydetti.

Dr. Günver “Çocuklarımızın ve gençlerimizin değişimden en asgari düzeyde etkilenmeleri biz eğitimcilerin ortak dileğidir” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder