Yaşar Özay Eğitimde hala geriden gidiyoruz
HABERİ PAYLAŞ

Eğitimde hala geriden gidiyoruz

Haberin Devamı

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan eğitimde her alanda Türkiye’nin OECD ortalamasının gerisinde kaldığına dikkat çekti

Türkiye’nin de üye olduğu Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü 2016 Eğitim Raporu yayınlandı. Raporda OECD’ye üye 35 ülkenin yanı sıra 11 diğer ülkenin de eğitimin çeşitli yönlerine ilişkinin durumu birbiriyle karşılaştırıldı.

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan eğitimle ilgili uluslararası bütün raporlarda olduğu gibi bu raporda da Türkiye’nin durumunun iç açıcı olmadığını söyledi.

“Bir kaç konu dışında hemen her alanda OECD ortalamasının gerisinde kalıyoruz” diyen Prof. Özcan şunları söyledi: “Mesela 25-34 yaş grubunda lise düzeyinden az eğitimi olanların oranı Kore’de yüzde 1, bizde yüzde 50 civarında. Kore birinci, biz sondan beşinciyiz.

25-64 yaş grubunda iki yıllık, dört yıllık, yüksek lisans ve doktora yapmış olanların oranı yüzde 55 ile en yüksek Kanada’da. Bizde ise yüzde 18 civarında ve sondan yedinciyiz.”

YATIRIM ARTTI

Raporda Türkiye için olumlu şeyler bulunduğunu da belirten Prof. Özcan “2008-2013 yılları arasında eğitim harcamalarını artıran ülkeler arasında Türkiye birinci ama bu artış öğrenci başarısına hiç yansımıyor” dedi.

Prof. Özcan öğrenciyi başarılı kılan faktörler arasında ilk sırada paranın yanı sıra aile ve öğretmenin de etkili olduğunu ifade etti.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder