Dünya Eğitime değil 'sanat'a açıldı

Eğitime değil 'sanat'a açıldı

Paylaş
Eğitime değil 'sanat'a açıldı

Ortodoks dünyasına din adamı yetiştiren ve 1971 yılında kapatılan Heybeliada Ruhban Okulu 39 yıl sonra ilk kez kapılarını 'sanata' açtı

Türkiye’ye baskı

Haberin Devamı

Ortodoks dünyasına din adamı yetiştiren Heybeliada Ruhban Okulu 1971’de kapatılmıştı. Ortodoksların ruhani lideri Fener Rum Patriği Bartholomeos okul açılmadığı için geleceğin ruhani liderlerini bulmakta zorlandıklarını belirterek Heybeliada’nın eğitime açılmasını istiyor. Bu konuda Amerikan hükümeti ile Avrupa Birliği Türkiye’ye sürekli baskı yapıyor.

101 sanatçıdan 101 eser

Milli Eğitim Bakanlığı, “Ruhban Okulu Yükseköğretim Kurulu’na bağlansın” önerisinde bulunmuştu. Ancak bu öneri reddedilmişti. Heybeliada Ruhban Okulu 39 yıl sonra kapılarını ilk kez dün ‘sanat’a açtı.

Ruhban Okulu’ndaki ‘İstanbul’un İzini Sürmek’ adlı sergide Yunanistan’dan gelen 101 sanatçının resim, heykel ve fotoğraftan oluşan 101 eseri sergileniyor.

Haberin Devamı

Hükümete mesaj

Serginin açılışını yapan Fener Rum Patriği Bartholomeos “Hükümetimizden, en kısa zamanda ruhban okulumuzun yeniden eğitime açılmasını istiyoruz” dedi.

Yunanistan Kültür Bakanı Pavlos Yerulanos da “Geçmişte Ortodoks dünyasının bir çok önderini yetiştiren okulun tekrar faaliyete geçirilmesini diliyoruz” diye konuştu. 23 Eylül 2010’a kadar ziyaretçi kabul edecek olan sergi, Ekim ayında Yunanistan’da açılacak.