Yaşar Özay Eğitime önemli yatırım
HABERİ PAYLAŞ

Eğitime önemli yatırım

Haberin Devamı

Bugüne kadar 30 bine yakın mezun veren İstanbul Aydın Üniversitesi, Türkiye’nin geleceğine katma değer sağlanması adına eğitime yönelik yaptığı yatırımlarla da dikkat çekiyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, üniversite olarak yaptıkları yatırımların ülkeye duydukları güvenin göstergesi olduğunu vurguladı. Bundan sonraki süreçte de Türkiye’nin geleceğine yönelik çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerinin altını çizen Dr. Aydın “2003 yılından bu yana yaptığımız ve yapmakta olduğumuz yatırımlara yeni bir heyecan, yeni bir ruh ve bilinç ile devam ediyoruz. Üniversitemizin son 10 yılda yapmış olduğu yaklaşık 5 milyar liralık yatırım ülkemize olan güvenin bir göstergesi. 8 bin metrekare ile başladığımız eğitim alanlarımız bugün 450 bin metrekarelik fiziki alana ulaştı. Bunu daha da geliştireceğiz. İAÜ olarak tüm iştiraklerimizle, başkanlığını yürüttüğüm birçok sivil toplum kuruluşları da dahil olmak üzere ülkemize olan bağlılığımızı ve güvenimizi sadece söylemlerle değil, yatırıma yönelik eylemlerle de gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz” dedi.

HEDEF İLK 500

Hedeflerinin 2023 yılında dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer almak olduğunu Dr. Aydın şöyle devam etti: “İAÜ fiziki imkanları, modern teknolojik altyapısı, sosyal iklimi, akademik kadrosu, uluslararası ilişkileri, AR-GE çalışmaları ve geleceğe yönelik vizyonuyla öğrencilerini yarına hazırlayan bir üniversite. Bugüne kadar 30 binin üzerinde mezun verdik. Mezunlarımızın yüzde 75’i çeşitli iş kollarında istihdam ediliyor. İAÜ, 2023 yılında yani Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye’nin ilk 5, dünyanın ise ilk 500 üniversitesi arasında olma hedefiyle yoluna emin adımlarla devam etmekte. İAÜ olarak bu anlayış temelinde hareket ediyoruz.”

TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ

Bu yıl ilk öğrencilerini alacak olan Tıp Fakültesi’ne bağlı olarak hizmete girecek olan İAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi hakkında da bilgiler veren Dr. Aydın “350 yatak kapasiteli hastanemiz dünyanın en yeni teknolojileriyle donatılmak üzere hizmete hazırlandı.

Donanımının tamamlanmasının ardından hastanemizi öğrencilerimizin eğitimine ve kamunun hizmetine açacağız. Bu, hem ülkemiz hem de milletimiz için çok önemli bir yatırım” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder