Eğitim - Kariyer Eğitimin ‘Doğa’sı Kıbrıs’tan dünyaya yayılıyor

Eğitimin ‘Doğa’sı Kıbrıs’tan dünyaya yayılıyor

Paylaş
Eğitimin ‘Doğa’sı Kıbrıs’tan dünyaya yayılıyor

Girne ve Gazimağusa’da faaliyet gösteren Kıbrıs Doğa Okulları, uluslararası konseptli Doğa Eğitim Modeli’yle İngiltere başta olmak üzere, İskoçya, Almanya, Hollanda gibi ülkelere öğrenci gönderiyor

Velilere ve öğrencilere anaokuldan liseye kadar uzanan renkli ve bilinçli bir eğitim süreci vadeden Kıbrıs Doğa Okulları’nda anaokul ve ilkokul öğrencileri binicilik, ekoloji, lego gibi derslerin yanında native öğretmenlerin eşliğinde yoğunlaştırılmış bir dil eğitimi alıyor. Doğa konseptli eğitim modelini temeline alan kurum, İngiltere başta olmak üzere, İskoçya, Almanya, Hollanda gibi ülkelere öğrenci gönderen uluslararası bir okul.

Üçüncü dil eğitimi de var

Anadilimizin yanında özellikle İngilizce dersine önem verilen Kıbrıs Doğa Okulları’nda ortaokulda, ilkokuldaki yabancı dil yoğunluğunu takip edecek şekilde derslerin çoğu İngilizce olarak işleniyor. İngilizce eğitimi, uluslararası standartlara sahip olan Cambridge Üniversitesi’nin CEF modeline göre veriliyor. Ortaokulda İngilizce derslerinin yanı sıra öğrencilere, Fransızca, Almanca ve Yunanca dersleri seçmeli dersler olarak veriliyor.



Bütün bilimlerin kaynağı ‘doğa’

Doğa öğrencileri teknolojinin olanaklarından sonuna kadar yararlanırken, tarıma, toprağa, çevreye de sahip çıkıyor. Doğa, klasikle moderni harmanlayarak toplumun eğitim beklentilerine bir karşılık sunuyor. Öğrenci eğitimin nesnesi olmaktan çıkıp öznesi haline geliyor. Bu özgün model her geçen yıl geliştirilerek daha mükemmel bir hale getiriliyor. Bu sayede Doğa, kendini güncelliyor.

Bu model, doğanın bizzat kendisinden esinleniyor. Çünkü bütün bilimlerin kaynağı doğadır. Doğa öğrenciler için de en büyük öğretmendir. Bilimler doğayı anlamak, doğaya egemen olmak çabasının ürünüdür. Lisede öğrencilerinin uluslararası sınavlarda başarılarını destekleyen Kıbrıs Doğa Okulları, geliştirdiği sistemle öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik dersleri seçmelerine imkan tanıyor ve onların üniversitede okuyacakları bölüm için altyapı oluştumalarını sağlıyor.

IGCSE müfredatlarının takip edildiği 9. ve 10. sınıflarda, öğrenciler zorunlu olan matematik, İngilizce ve Türkçe derslerinin yanında beş tane de kendi diledikleri dersleri seçebiliyor. Doğa Kolejinde sanatın farklı alanlarında sanat alanında yeteneklerin ortaya çıkarılması da sağlanarak öğrencilere sanatsal bakış açısı kazandırılıyor. Kurum, sanat konusunda tartışabilen, sanat kültür etkinliklerine katılımını davranış haline getiren bireyler yetiştirmeye özen gösteriyor.

Haberin Devamı