Eğitim - Kariyer Eğitimin yeni yıldızı olmaya aday

Eğitimin yeni yıldızı olmaya aday

Paylaş
Eğitimin yeni yıldızı olmaya aday

27 kampüste 63 okulu ve 10 bin öğrencisi ile Mektebim Koleji eğitim sektörünün yeni yıldız adayı. Kendisine '4 yıl içinde kampüs sayısını 100'e ulaştırmak' gibi önemli bir hedef koyan Mektebim Koleji adını 1928'de kurulan Millet Mektepleri'nden alıyor.

2011 yılında 200 öğrencisi ile Büyükçekmece’de faaliyete başlayan Mektebim Koleji, halen Beylikdüzü, Beykent, Bahçelievler, Fatih, Bahçeşehir, Bakırköy, Tekirdağ, Çorlu ve Edremit okullarıyla hizmet veriyor. Mektebim Koleji’nin kurucusu Ümit Kalko hedeflerini ve vizyonunu Posta okurlarına anlattı:

Bu yıl başka hangi okulları açacaksınız?

Büyümemiz bu yıl İstanbul’da Ümraniye ve Bahçeşehir, Ankara’da Etimesgut ve Batıkent, İzmir’de Çiğli, Adana ve Yalova kampüsleriyle sürecek. Nisan ayı itibariyle franchise çalışmaları da başlayacak. Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri’nde açacağımız yeni kampüslerle bir dünya markası olmayı amaçlıyoruz.

Eğitim vizyonunuz nasıl şekillenecek?

Anaokulundan meslek liselerine kadar her tipte okulumuz olacak. Gerek ders içerikleri gerekse eğitim modellerini çocukların; bedensel, zihinsel, sosyal ve ruhsal gelişimlerini ön planda tutacak şekilde oluşturduk. Amacımız yabancı dil eğitimleriyle de öğrencileri birer dünya vatandaşı yapmak.

Eğitimdeki teknoloji altyapınız nasıl?


Mektebim Koleji, akıllı eğitim uygulamaları çerçevesinde tabletten akıllı tahtaya kadar tüm teknolojik eğitim sistemini ve dijital materyalleri dünyayla entegre şekilde yeniliyor ve geliştiriyor. Akıllı eğitim uygulamalarını tüm kampüslerde kullanarak ‘Online Eğitim’ sistemiyle okul sonrasında da öğrencilerimize etüt imkânı sağlıyoruz.

Burs sisteminiz nasıl?

Hem eğitim hem de sporda başarı burslarıyla öğrencilerimizi destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz. Ayrıca ortaokul ve lisede devreye giren Öğrenci Koçluğu sistemiyle her bir öğrencimizin performansını maksimize ediyoruz.

Haberin Devamı