Eğitim - Kariyer Eğitimle hayatlar değişiyor

Eğitimle hayatlar değişiyor

Paylaş
Eğitimle hayatlar değişiyor

Küçük yaşta anne veya babasını kaybetmiş, maddi olanakları sınırlı öğrencileri çağdaş bir eğitimle buluşturan Darüşşafaka Cemiyeti eğitimle yaşamları değiştirmeye devam ediyor.

Mayıs ayında 21 ilde düzenlenen 66’sı erkek 55’i kız toplam 121 öğrenci bu yıl Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na girmeye hak kazandı. Bu öğrenciler geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle birlikte okuldaki ilk derslerine girdi. 41 farklı ilden Darüşşafaka Sınavı’nı kazanan öğrenciler, oryantasyon sürecinde aileleriyle birlikte Darüşşafaka kampüsünde zaman geçirdi. Bu öğrencilerden birisi de Darüşşafaka Sınavı’ndan Posta Gazetesi vasıtasıyla haberdar olduğunu dile getiren Erol Eğer’in kızı Belinay Eğer’di.

Haberin Devamı

‘Astronot olmak istiyorum’

Darüşşafaka’yı bu yıl İstanbul’dan kazanan ve gelecekte astronot olmayı hayal eden Belinay Eğer, “Aslında önce doktor olmaya karar vermiştim, sonra bir gece rüyamda uzaylıları gördüm düşündüm, araştırdım ve en sonunda astronot olmaya karar verdim. Burada aldığım eğitimle astronot olabileceğime inanıyorum. Zaten burada uzayı izlemek için büyük bir teleskop varmış. Darüşşafaka’da her çocuk istediğini olabilmek için iyi bir eğitim alabilir” dedi. Posta Gazetesi olarak Belinay nezdinde eğitimle hayatları değişen tüm Darüşşafakalılara başarılar diliyoruz.