Ekonomi Eğitimli çobanlar geliyor

Eğitimli çobanlar geliyor

Paylaş
Eğitimli çobanlar geliyor

Konya'da İl Tarım Müdürlüğü "çoban yetiştirme eğitimi" projesi çerçevesinde okuma-yazma bilen 140 kişiye uygulamalı olarak çobanlık eğitimi verecek

Konya’da İl Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bahri Dağdaş Uluslararası Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Konya İli Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği ortaklığı ile düzenlenen "Çoban Yetiştirme Eğitimi Projesi" uygulanmaya başladı.

Konya İl Tarım Müdür Vekili Bülent Alparslan, Konya Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Mevlana Kalkınma Ajansı destekli projenin nitelikli eleman yetiştirme konusunda bir adım olduğunu söyledi.

Türkiye’de hayvancılık sektöründe ortaya çıkan sorunların çözümünde etkili olması için bu projeye önem verdiklerini dile getiren Alparslan, "bu proje önemli bir ihtiyaçtır" dedi.

ÇOBANLIK MESLEK HALİNE GELECEK

Proje sonunda terminolojide de bazı değişiklikler olacağını belirten Alparslan, şunları kaydetti: "Sürü bakıcısı, hayvan bakıcısı diye yeni bir terminoloji oluşacak.

İlerleyen aşamalarda bu eğitimle, çobanlık bir meslek haline gelecek. Eğitimli bir mesleğin oluşmasını biz de arzu ediyoruz. Eğitim sürecinin de bu mesleğin eğitimli bir meslek olması yolunda bir başlangıç oluşturacağı düşüncesi içerisindeyiz.

Şimdi artık hayvancılık sektöründe 3-5 başlık hayvan değil, 100-200 başlık işletmeler var. Küçük baş işletmelerde çok büyük rakamalar teşkil ediyor."

KİMLER BAŞVURABİLİR?


140 kişinin katılacağı eğitimlere, ilköğretim mezunu ya da okuma yazma bilen 22-35 yaş arası kişilerin başvurabileceği, kayıtların Konya İl Tarım Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüklerinden yapılacağı bildirildi.

Eğitime katılan ve tamamlayan kursiyerlere günlük 10 lira ve yol iaşe bedeli verileceği, 2’şer haftalık programda, teorik ve uygulamalı eğitim verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı