Sayım Çınar Eğlenceli bir çocuk romanı
HABERİ PAYLAŞ

Eğlenceli bir çocuk romanı

Edebiyat yolculuğu İzmir’le devam ediyor. Bu sene 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen fuar, geniş konu yelpazesinde birçok yazarı okuruyla buluşturuyor. Günışığı Kitaplığı Genel Yayın Yönetmeni, çocukların ve gençlerin okuma eğilimlerine yeni bir yorumla yaklaşan ‘Eyvah Kitap!’ın yazarı Mine Soysal, söyleşi programlarında bugün okurlarıyla bir araya gelecek ve Günışığı Kitaplığı standında kitaplarını imzalayacak. Bugün çocukların bayramı. Bütün çocuklar bayram yapsın! 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun. İşte çocuklar, sizin için seçtiğim bir kitap ve haftanın diğer eserleri.

Haberin Devamı

EĞLENCELİ BİR ÇOCUK ROMANI

Bugün Adım Kaktüs Benim

Hacer Kılcıoğlu/Günışığı Kitaplığı

Yazar Hacer Kılcıoğlu, duygu ve mizah yüklü ilk çocuk romanı ‘Perşembeleri Çok Severim’in ardından bu kez bir kızın ergenliğe geçiş sancılarını eğlenceli bir kurguyla anlatıyor. Çiçek’in kimi güldüren, kimi şaşırtan öyküsü; yazarın özgün üslubu, yaratıcı anlatımı ve sesler üzerine kurduğu dil oyunlarıyla, her çocuğa keyifli bir okuma deneyimi sunuyor.

[[HAFTAYA]]

İzmir’in Köprü semtinde büyüyen günümüzün ünlü sanatçıları Sezen Aksu, Haluk Bilginer ve Meltem Cumbul’un ele avuca sığmaz çocukluk yıllarını esprili bir üslupla anlattığı İzmir’de Üç Çocuktuk kitabıyla her yaştan okurun beğenisini kazanan Kılcıoğlu’nun bu yeni kitabını çocuklar çok sevecek. Kitabın editörü Müren Beykan’a da özenli okumasından dolayı tebrikler.

İÇİNİZİ RAHATLATAN KİTAP

Cep Terapisi

Therese J. Borchard/ Derin Kitap

Terapiye gitmek istiyorsunuz ama yeterince paranız ve vaktiniz yok. Peki, kendinizi kötü hissettiğinizde ya da biraz desteğe ihtiyaç duyduğunuzda hemen ulaşabileceğiniz bir cep terapisti ilginizi çeker mi? Duygusal hayatta başarıyla ayakta kalma kılavuzuna ihtiyacınız varsa, Derin Kitap’tan çıkan “Cep Terapisi” ile tanışabilirsiniz. Bu kitap, yazarı Therese J. Borchard’ın, 20 yılı aşkın bir süre boyunca tuttuğu terapi notlarını, psikiyatri servisinde edindiği bilgileri ve katıldığı sayısız terapi grubundan ilham verici deneyimlerini içeriyor. En basit haliyle anlatmak gerekirse ‘Cep Terapisi’ Borchard’ın sorunlarla mücadele ederken tercih ettiği kendine özel bakış açısının, izlediği yolların bir dökümü. Kitabı Zennube Ezgi Kaya çevirmiş.

Haberin Devamı

ROMA’NIN YÜKSELİŞİ VE DÜŞÜŞÜ

Roma’nın Metresi

Kate Quinn/April Yayınları

Kate Quinn, adını ilk olarak yazdığı kısa öykülerle duyuran, sonrasında Roma tarihi ile ilgili kaleme aldığı aşk romanlarıyla popülerlik kazanan genç bir yazar. ‘Roma’nın Metresi’ adlı çalışması Volkan Gürses’in tercümesiyle yayımlandı. Yazar romanında Flavius Hanedanlığı’nın başta olduğu, Roma’nın en karışık dönemlerinden birinci yüzyılda Yahudiyeli bir genç kızın kölelikten efendiliğe tırmanışını konu ediyor. Sesinin güzelliği ve zekasıyla çevresini saran asiller arasından sıyrılan genç kızın öyküsü, aslında evrensel bir nitelik taşıyor, Quinn röportajlarında baş karakter olarak böylesi bir kahraman seçmesini, zekanın güzellikten her zaman daha etkili olduğunu düşünmesi olarak açıklıyor.

Haberin Devamı

BİR ÇOCUKLUK HİKAYESİ

Barikattaki Çocuk

Ayhan Bozkurt/Everest Yayınları

Ayhan Bozkurt’un ilk romanı “Barikattaki Çocuk” çıktı. Şiir ve öyküdeki dil ustalığını romanına da taşıyan Bozkurt, yeni kitabında bir çocuğun gözlerinden 12 Eylül’ün hemen öncesinde Çorum’da yaşananları anlatıyor. Roman, tüm ülkenin barikatlara bölündüğü bir dönemde Çorum’da Alevilerin çoğunlukta olduğu bir mahallede geçen çocukluk hikayesini yansıtmakta. Güzel ağabeylerle güzel ablaların, amcaların ve teyzelerin, bir de onların karşısında yer alanların, ama yine de sokakların gerçek sahibi çocukların ve sokak hayvanlarının, özellikle de Becit’in günleriyle akıp giden bir hikaye... Türkiye’nin en derinden kırıldığı, dönüştüğü o dönemi adeta tekrar yaşatan ve olaylar zincirinde betimlemelerle irdeleyen bir hikayeyi okumaya ne dersiniz?

YENİKAPI’DAKİ SANATÇI İNSANLAR

Yenikapı Hikayeleri

Münir Göker/Cinius Yayınları

Göker’in kendi anılarından yola çıkarak yazmaya başladığı ‘Yenikapı Hikâyeleri’ isimli kitap en geç mayıs başında çıkacak. Anı ve hikâyelerin iç içe geçtiği ‘Yenikapı Hikâyeleri’nde en çok dikkat çeken konu, İstanbul’da yaşayan insanlardaki değişim. Gündelik hayatın bugünkü kadar hızlı olmadığını görüyoruz öykülerde. İnsanların birbirleriyle elektronik ortamlarda değil de yüz yüze, samimi ilişkiler kurabildiği, bir arada zaman geçirebildiği o yıllarda yaşanan dostluklar, hikâyelerin merkezinde yer alıyor. Münir Göker, öğrencilik yıllarında bir grup arkadaşıyla birlikte Yenikapı’yı mesken edinmiş. Yazarın, Steinbeck’in ‘Yukarı Mahalle’sine benzettiği, tarihi İstanbul kadar eski olan bu küçük semtte o yıllarda temeli atılan dostluk ve arkadaşlıklar hikayeler aracılığıyla bugünlere taşınıyor.

TRAJİK BİR HADİSE

Bana Sen Söyle

Necati Tosuner - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Birbirini izleyen beklenmedik ölümlerin, şaşkınlık ve aldırmazlıkların, yeni üzüntülerin, gizli hesapların, umutsuz tasarıların, küçük yanılgıların ve derin pişmanlıkların herşeye rağmen süren hayatı nasıl doldurduğunu anlatan Bana Sen Söyle Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıktı. Necati Tosuner’in ‘Yalnızlıktan Devren Kiralık’ eserinde anlatmaya başladığı hayat hikayelerinin devam ettiği ‘Bana Sen Söyle’ bağımsız bir roman olmakla beraber, trajik bir hadiseyle bir önceki esere de bağlanıyor. Necati Tosuner’in dokuz öykü kitabı, dört romanı, bir denemeler kitabı, dört çocuk kitabı ve bir tiyatro oyunu bulunuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder