Cumartesi Postası Egzotik hayvanlar egzotik çiçeklere karşı

Egzotik hayvanlar egzotik çiçeklere karşı

Paylaş
Egzotik hayvanlar egzotik çiçeklere karşı

Leopar, zebra, yılan gibi vahşi hayvan desenleri bu yaza seksi ve vahşi bir hava katacak

Elbise, tişört, mayo, bikini, ayakkabı, çanta, takı, hangisini isterseniz hayvan desenli olanını bulabilirsiniz.

Ancak hayvan desenli giyerken çok dikkat; ya çok bayağı ya da çok şık ve seksi olabilirsiniz. Bu nedenle çok ucuz olanlara kaçmayın. Baştan aşağı hayvan desene bürünmeyin. Çok iddialı değilsiniz ama modayı da takip etmek istiyorsanız takı, ayakkabı ya da çantada hayvan deseni seçebilirsiniz. Leopar desenin seksi bir imajla hatırlanması dönemin seksi yıldızı Marilyn Monroe sayesindedir. Ünlü yıldızın leopar desenli elbisesi ile uzanarak verdiği poz, hala hatıralarda.

Ünlü İtalyan modacı Roberto Cavalli, hayvan desenin kadını çok seksi yaptığına inananlardan. Hayvan deseni ilk kez 2002’de Floransa’da açtığı ilk kafesinde kullandı Cavalli. Ardından Milano’da açtığı aynı konseptteki lokantasında. Ve de tabii ki tasarımlarında. Hayvan baskıları ve desenleri onun adeta ayrılmaz bir parçası, imzası gibi. Mesleğe kumaşlara desen çizip boyayarak başlayan Cavalli, ancak bu yaz çiçek desenleri tercih eden modacılardan. Cavalli ayakkabılarında çok sevdiği leopar deseni kullanmış.

Leoparı moda dünyasına sevdiren sadece Roberto Cavalli değil. Kate Moss, moda ikonluğunu burada da gösterdi ve hayvan desenli uçuşan Cavalli bir elbise ile boy gösterince bu desenin de imajını yükseltmiş oldu. Moda ikonu ünlü manken Kate Moss da bu desenle anılmaya başladı. Longchamps da zebra desenli çantasının reklamlarını Kate Moss ile yaptı. Hayvan desenli kıyafetin belleklerdeki son görüntüsünü ise geçtiğimiz günlerde İstanbul’da da konser veren Rihanna verdi. 2011’de Dolce Gabbana’nın yüzü olacağı konuşulan ünlü şarkıcı her zaman çok seksi ve hayvan desenli giymeye bayılıyor.

Hayvan deseni bu yıl başta Dolce Gabbana, Diana Von Fürstenberg olmak üzere Zara’ya kadar her tasarımcı ve markada bulabilirsiniz. Özellikle Dolce Gabbana koleksiyonunun önemli bölümünü hayvan desene ayırmış durumda. Hayvan baskısı bu yıl sadece leopar, zebra gibi hayvanlarla sınırlı değil. Mesela Miu Miu bu yaz koleksiyonda kuş desenlerine yer veriyor. İlla hayvan baskısı giymek isteyen ama leopar, zebra gibi çok seksi desenlere cesaret edemeyenlere önerilir! Kuş, tavşan, tavus kuşu ya da vahşi hayvan baskısı; tercih sizin, kişiliğinize göre seçin!

Hayvan desenli giymenin kuralları

Bu yaz sokaklarda, plajlarda, gece davetlerinde hayvan desen ve baskılarını çokca göreceğiz. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi, hayvan desen giyerken ya rezil, ya da vezir olabilirsiniz. Rezil değil, vezir olmak için;

- İlk kez bu yaz hayvan desenli giyecekseniz önce işe hayvan desenli bir aksesuarla başlayın. Bu bir taç da olabilir, kemer veya çanta da olabilir. Rahat ettikçe ve hoşnut kaldıkça hayvan desen kullanma alanını genişletebilirsiniz.

- Tek renk kıyafetinizi tercihan hayvan desenli gösterişli bir kemerle tamamlayabilirsiniz.

- Leopar ya da zebra desenli bir buluzu, içindeki renkte bir etekle ya da pantolonla, şortla giyin. Etek ve buluzun hayvan desenli olması çok zor taşınabilir bir beraberlik.

- Desenli kıyafetle birlikte desenli çanta ve ayakkabı kullanmayın.

- Hayvan desenli bir kıyafetle renkli boncuklar takarak bu yılın moda esintisi olan Safari havasını katabilirsiniz.

- Bu yıl hayvan baskıların yanı sıra çiçek desenleri, yazılar ve geometrik şekilli baskılar çok moda. Hayvan desenli bir eteği diğer herhangi biri olan baskılarla kombinlemeyin.

2

Haberin Devamı