Siyaset 'Einstein'ı bile bıktırırdınız'
Paylaş
'Einstein'ı bile bıktırırdınız'

Dünyanın en ünlü fizikçilerinden Einstein Türk siyasetine de malzeme oldu

‘ZAMAN TÜNELİNDELER’

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin dünkü grup toplantısında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yüklendi.

Baykal’ı Anayasa değişiklik paketi konusunda net olmamakla suçlayan Erdoğan şöyle konuştu: CHP Genel Başkanı haftalardır referandumla ilgili olarak ‘Einstein gelse bu işin içinden çıkamaz’ diyor. Ben de diyorum ki; Einstein gelse sizin bu zikzaklarınızı görse, zaman tüneli içinde nasıl dalgalandığınızı, Türkiye ışık hızıyla ilerlerken sizin 1940’lara doğru gittiğinizi görse, inanın izafiyet teorisini rafa kaldırır ya da üzerinde ciddi değişiklik yapardı.

YARGIYA YİNE ÇATTI

Erdoğan şöyle devam etti: Hiç kimse bahaneler arkasına saklanmasın. ‘Bu Meclis değil, seçim sonrası oluşacak Meclis Anayasa’yı değiştirsin, Meclis yüksek yargıya üye seçmesin, parti kapatmalara karışmasın’ diyenler önce kendilerini, sonra da alenen millet egemenliğini inkar ediyorlar. Yargı mensubu suç işlediği zaman, Yargıtay Başkanlar Kurulu müsaade etmeden yargılanabiliyor mu? Bugüne kadar acaba kaç kişi yargılanıp mahkum oldu, hiç duydunuz mu? Aynı şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri, müsaade etmeden yargılanabilir mi? Yargılanamaz. Bir siyasi partinin kapatılması bir erkin (yargının) iki dudağının arasına mı bırakılacak?

Haberin Devamı

DAHİ FİZİKÇİ

Yahudi asıllı Alman Albert Einstein, 20. yüzyılın en önemli kuramsal fizikçisi olarak biliniyor. Albert Einstein, Görelilik Kuramı’nı (diğer adları ile İzafiyet Teorisi ya da Rölativite Kuramı) geliştirmiş, kuantum mekaniği, istatistiksel mekanik ve kozmoloji dallarına önemli katkılar sağlamıştır. Einstein, 20’nci yüzyılın dahisi olarak biliniyor.