Eğitim - Kariyer Ek kontenjanla yerleşen öğrenciye burs fırsatı

Ek kontenjanla yerleşen öğrenciye burs fırsatı

Paylaş
Ek kontenjanla yerleşen öğrenciye burs fırsatı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ek yerleştirmeyle gelecek olan öğrencileri de burs imkanlarından faydalandırmaya devam edecek

Bu yıl bir yenilik daha yapan GAÜ öğrencisi olmayanlara da İngiltere Kampüsü’nün kapılarını açıyor.

18 binden fazla öğrenci

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulmuş ilk üniversite olan GAÜ, 33’üncü yılında 120 farklı ülkeden gelen 18 binden fazla öğrenciye eğitim imkanı sağlıyor. Üniversitenin öğrencilere birçok burs imkanı tanıdığını dile getiren GAÜ Türkiye Koordinatörü Hüseyin Ata, “ÖSYM tarafından sağlanan başarı burslarımızın yanı sıra üniversitemizin tercih bursları da var. Bu çok önemli bir nokta. Üniversitemizi gerçekten isteyen öğrencinin bizi birinci tercihine yazması durumunda yüzde 50, ikinci tercihine yazması durumunda yüzde 25, üçüncüye ise yüzde 20 eğitim bursu sağlıyoruz” dedi.

Kontenjan daha da artabilir

Burs imkanlarının ek yerleştirmede GAÜ tarafından tüm öğrencilere sunulduğunu belirten Ata, “ÖSYM takvimine göre adaylar 25 Ağustos ile 5 Eylül arasında ek yerleştirme tercihlerini yapacaklar. Bu tercihleri yapacak olan öğrenciler tüm burs imkanlarına sahip olacaklar” ifadelerini kullandı. Üniversite adaylarının ek kontenjan döneminin takvimine çok dikkat etmeleri gerektiğinin de altını çizen Ata, “ÖSYM rakamlarına göre 214 bin boş kontenjan bulunuyor. Bir üniversiteye yerleşerek kayıt yaptırmayan öğrenciler de olacak. Aslında bu 214 bin boş kontenjanın biraz daha artması bekleniyor” diye konuştu.

Haberin Devamı