Ekonomi Ekmek mücadelesi işçinin sağlığını bozdu

Ekmek mücadelesi işçinin sağlığını bozdu

Paylaş
Ekmek mücadelesi işçinin sağlığını bozdu

Tekel işçilerinin 12 gündür devam eden mücadelesinin sağlıklarına faturası ağır oldu

Misafirhaneler yetmiyor
Türkiye’nin dört bir yanından gelerek 12 gündür betonda geceleyen Tekel işçileri, solunum yolu enfeksiyonu, kas, eklem ağrıları, ayaklarında apse ve tansiyon gibi rahatsızlıklarla karşı karşıya kaldı.

Adana, Urfa gibi farklı illerden Ankara’ya gelen ve ilk günler Türk-İş binasında kalan işçiler, Türk-İş’in faaliyetleri aksadığı için başka sendikaların misafirhanelerine yerleştirildi.

Ankara’da 12 bin işçi var

Ankara’da 12 bin işçi bulunurken misafirhanelerde sadece 400 işçiye yer bulundu. Kalan binlerce işçi ya sendikaların konferans salonu ve bodrum katı gibi yerlerinde ya da koridorlarda betonlarda sabahlıyor.

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Kerim Bora Yılmaz, alanlarda yüksek sesle bağırmak ve ayazda beklemekten dolayı işçilerde solunum yolu enfeksiyonları ile karşılaşıldığını söyledi.

İlaçlar eczacı odasından

Yılmaz, ayrıca 12 gündür betonun üstünde yatan, bazen ayakta geceyi geçiren işçilerden bazılarının, vücut direncini yitirmesi nedeni ile yere düştüğünü belirtti.

İşçiler arasında uzun süre ayakta kalmalarından dolayı ayaklarında apse nedeni ile tedavi olanların sayısının arttığına dikkat çeken Yılmaz, eczacılar odasından ilaçlar temin ederek zarar gören işçileri tedavi ettiklerini söyledi.

12 gündür banyo yapmadılar

Zor şartlarda mücadelelerini sürdüren işçilerin bir kısmı 12 gündür hiç banyo yapamamış. Yaklaşık 12 bin kişiyi bulan işçilerin bir kısmı dönüşümlü olarak Ankara’da.

Dün Adana’dan gelen bazı işçiler, diğer şehirlerden gelen arkadaşlarından nöbeti devraldı. İzin sorunu yaşayan ve özellikle şehir dışından gelen işçiler bu sorunu ücretsiz izne çıkarak ya da rapor alarak aşmaya çalışıyor.

Haberin Devamı