Mesut Yar Ekmek Teknesi bugün uçardı!
HABERİ PAYLAŞ

Ekmek Teknesi bugün uçardı!

Güneş, “Ekmek Teknesi” burcuna girdi. Reytingler gösteriyor ki aile, gelenek ve ince de bir fantastik havası olan diziler tekrar revaçta... Bu anlamda geçtiğimiz yıldan devam eden dizilerden saydığım içerikleri barındırmayan örneklerin izleyicisi üçte bir oranında azaldı. Şu sıralarda izleyicisini arttırarak ayakta kalabilen tek dizi “Karagül” (Fox TV). Peki, ne olacak? Çok basit; “Gümüş”, “Ekmek Teknesi”, “Süper Baba”, “Mahallenin Muhtarları”, “Perihan Abla” gibi dizilerin ortak hikayesindeki sıcaklığı yakalayan yeni bir yapım ayakta kalabilecek... Diğerleri mi? Şimdiden unutulmaya başlandı bile. En azından yeni reyting tablosunu çözmeye çalışan TV yöneticileri için...

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Polat Alemdar’ın gidiş geliş bileti mi var?

“Kurtlar Vadisi Pusu”da (atv) haftanın kaybedeni Erkan kardeşimiz oldu. Arada Kara’nın torunu da heba oldu. Dizide dayanamadığım yegane sahneler çocukların ölümü oluyor... Büyükler, en azından dizinin ağır ağabeyleri ölmek bilmiyor çünkü. Polat öte tarafa neredeyse metrobüs seferleri yaparken, yan rollerin alayı her hafta “tek yön” bilet alarak ömür bitiriyorlar... Neyse, aslında Kara ve Poyraz olmasaydı; bu yıl ne için seyrederdim diziyi bilemiyorum. Malum çünkü her şey başa sardı. Benim anlamadığım bu Tapınak Şövalyeleri dizinin ilk bölümünde hacamat edilmemiş miydi? Ne halt yemeye katıldılar yine hikayeye? Yoksa onların biletleri de Polat Alemdar’ınki gibi “gidiş dönüş” müdür yani?

Yan endüstride son nokta!

“Medcezir”in (Star TV) ilginç bir uygulaması var. Dizinin yayınlandığı gün ve akşamında moda tasarımcısı Buse Terim sosyal medya üzerinden dizideki kıyafetleri yorumluyor... Kabul etmek lazım ki dizinin izleyicisinin önemli bir kesimi sosyal medya hastası. İyi bir açık bulup, son günlerin konuşulan isimlerinden biriyle farklı bir çalışma yapmışlar. Yan endüstri yaratmak diye buna derim ben!

Kapat o telefonu!

Artık gece yarısından çok sonra başlayan “32. Gün”de (Kanal D) Prof. Dr. Canan Karatay kendine özgü diyetindeki yeniliklerin yanı sıra dolandırıcılara ödediği diyeti de anlattı... İki diyet anlam olarak birbirinden çok farklı tabii. Ben daha çok ikincisiyle ilgilendim. Çünkü Canan hoca telefon yoluyla polis olduklarını iddia ederek dolandırılan kendisi gibi birçok mağdura ve olası mağdurlara sağlam bir reçete verdi; “Biri size ‘Ben komiser Mehmet’ diye telefon açıyorsa, ‘Ben de komiser Canan’ diyerek kapatın gitsin”... Bakın bu diyet kesinlikle uygulanmalı. En azından cüzdanımızın formda kalması için!

Haberin Devamı

Kadın kadının kurdu mudur?

Tamam, eski reytingler daha doğrusu havalı rakamlar kimsede yok. Bir iki program dışında iyi reyting alabilen iş de yok hani... Ama ilginç olanı şu; acaba kadın izleyici bizzat kendisi için yapılan “kadın kuşaklarından” vaz mı geçiyor? Öyle ya, büyük iddialarla yayına giren “Gülben” (Show TV) bir adım tırmanamadı. “Melek” (Star TV) neredeyse geçtiğimiz yılın skorlarına sabitlenmiş. “Zahide ile Yetiş Hayata” (atv) reytinge bir türlü yetişemiyor. Daha birçok kadın kuşağında ciddi sorunlar var... Bir şeyi anlayalım. Eskiye, eski ilgi yok artık. Yenilenmek zamanı. Ya da kadın kadının kurdudur diyerek, hepten boş vermek; hangisi olmalı dersiniz?

Haberin Devamı

Serji’yi bir sonraki kuşağa anlatmak!

Ergun Plak (Seksenler/ TRT 1) olarak tanıdığımız Serhat Kılıç bugün Star TV’de “İnan Bana” isimli bir çocuk programına başlıyor... Serhat’ın yetenekleri için hafif bir iş diyebilirim. Ama şu da var ki, bu adamın yarattığı her tipi çocuklar da büyükler de seviyor. Daha da net konuşursak Serhat’a onu izleyen herkes inanıyor. O yüzden programda inanç ile ilgili bir boşluk olmayacak... Kim bilir Serhat yarının ergenleriyle doğru bir köprü kurabilirse bir dönem kimselere anlatamadığı “Serji” isimli talk şov karakterini 10 yıl sonra sağlam bir kitleye yapmış olacak...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder