Ekonomi Ekmekte tek fiyat dönemi

Ekmekte tek fiyat dönemi

Paylaş
Ekmekte tek fiyat dönemi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı: Türkiye'de ekmeğin kilosu 2 lira 85 kuruşu geçmeyecek

Türkiye'de Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ile İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı arasında bir süre önce ekmek zammı konusunda yaşanan “Sakarya'daki fırın kirası ile İstanbul’daki fırın kirası aynı mı?” tartışmasının ardından, Fırıncılar Federasyonu tüm kentlerdeki ekmek fiyatlarını, İstanbul'daki fiyatlara çekmek için düzenleme yapmaya başladı. Balcı, her kentteki fırıncılar odasının ekmeğin kilosu 2 lira 85 kuruşu geçmeyecek şekilde ayarlama yapabileceğini söyledi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve Adapazarı Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın memleketi olan Sakarya'da ekmek fiyatlarında bayram arifesinde düzenleme yapıldı. Buna göre kent genelinde 130 fırında daha önce 400 gramı 1 liradan satılan ekmeğin gramajı düşürüldü ve 350 gram ekmek yine 1 liradan satılmaya başlandı. Sakarya'da bazı fırın işletmeleri uygulamayı bayram sonrasına bıraktı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı bu zamla ilgili olarak şunları söyledi:

“Uygulamaya konulan bu zam kararı yeni değil. 1.5 ay önce alınmış bir karar. Daha önce biz ekmeğin kilosunun 2 lira 85 kuruşu geçmeyecek şekilde her ildeki fırıncılar odasının fiyat ayarlaması yapmasını istemiştik. Fiyatlar bu rakama çekiliyor. Kimi vilayette ekmeğin kilosu 2 lira 80 kuruşa geliyor. ‘Ekmekte fiyat düzenlemesiyle ilgili Türkiye'de yılbaşına kadar uygulamaya başlayacağız’ diye açıklama yapmıştık. Bu açıklama sonrasında Sakarya'da fiyat ayarlamasına başladık. Bazı illerde daha önce ekmeğin kilosu 2 lira 85 kuruşu geçmeyecek şekilde ayarlama yapmışlardı. Yani bu yeni değil.”
Balcı, İstanbul'da ekmeğe zam gelmesinin söz konusu olmadığını da söyledi.

Haberin Devamı