Gündem Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir? kaç yaşında ve nereli? Sağlık durumu nasıl?

Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir? kaç yaşında ve nereli? Sağlık durumu nasıl?

Paylaş
Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir? kaç yaşında ve nereli? Sağlık durumu nasıl?

2014 yılında Cumhurbaşkanı adayı olan ve MHP İstanbul Milletvekili olan Ekmeleddin İhsanoğlu "Bölgesel güvenlik, bölgesel barış: Ortadoğu" konulu panelde kunuşma yaparken kalp krizi geçirip hastaneye kaldırıldı. Bu gelişmenin ardından vatandaşlar Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sağlık durumunu ve kim olduğunu merak etmeye başladı.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismini halk ilk kez 2014'teki Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde öğrendi. O zamanlar bayağı popüler Olan Ekmeleddin İhsanoğlu son genel seçimlerde ise MHP'den milletvekili adayı oldu ve kazandı. Şu an MHP İstanbul Milletvekili olan Ekmeleddin İhsanoğlu, Bakü'de"Bölgesel güvenlik, bölgesel barış: Ortadoğu" konulu panelde kunuşma yaparken kalp krizi geçirip hastaneye kaldırıldı.

İlk müdahelesi otelde yapılan Ekmeleddin İhsanoğlu, Merkezi Klinik Hastanesine kaldırıldı ve yapılan müdahaleler sonucu sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Merkezi Klinik Hastanesi Kardiyoloji Şubesi Şefi Doç. Dr. Firdovsi İbrahimov AA muhabirine yaptığı açıklamada, İhsanoğlunun göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye getirildiğini, kendisine arka aşağı duvarın keskin miokard infarktüsü teşhisinin konulduğunu söyledi. Muayene sırasında İhsanoğlunun nabzının düşük olduğunun görüldüğünü, arka duvar damarının tamamına yakının tıkalı olduğunun tespit edildiğini belirten İbrahimov, "Arka damar genişletildi ve bir stent konuldu. Şu anda koroner yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir. Bilinci iyi, tansiyonu iyi, nabzı, stent konulduktan sonra rahatladı. Kendisini iyi hissediyor. En az 36 saat yoğun bakımda kalacak." dedi.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU KİMDİR?

1943 yılında Kahire'de doğan İhsanoğlu'nun bilim tarihi, Türk kültürü, İslam dünyası ve Batı dünyası ilişkileri ve Türk-Arap ilişkileri hakkında değişik dillerde çok sayıda Kitap, makale ve tebliği bulunuyor.

İhsanoğlu, Mısır Ayn Şems Üniversitesi Fen Fakültesi'nden mezun olduktan sonra El Ezher Üniversitesi'nde akademik hayata başladı. Türk kültürünü küçük yaşta aile çevresinde tanıyan İhsanoğlu, Kahire Milli Kütüphanesi'nde ve Ayn Şems Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Osmanlı kültürü ve edebiyatı ile ilgili araştırma ve eğitim çalışmaları yaptı. 1974'te Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde doktorasını tamamladıktan sonra, İngiltere'de Exeter Üniversitesi'nde doktora sonrası çalışmalar yaptı.

İSLAM VE BATI KÜLTÜRÜYLE YAKIN TEMASI VAR

İslâm ve Batı kültürüyle yakından teması olan İhsanoğlu, 1984'te profesör oldu. Prof. İhsanoğlu, İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi'nin genel direktörlüğünün yanı sıra İÜ Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü ile Türk Bilim Tarihi Kurumu'nun başkanlığını ve İÜ Bilim Tarihi Müze ve Dokümantasyon Merkezi müdürlüğü görevlerinde bulundu.

BİRÇOK BİLİM KURUMUNUN ÜYESİ

UNESCO ve Harvard Üniversitesi'ndeki görevlerinin yanı sıra millî ve uluslararası birçok bilim kurumunun üyesi olan İhsanoğlu, bilim ve eğitim tarihine katkı ve hizmetlerinden dolayı birçok ödül aldı. Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi olan İhsanoğlu evli ve 3 çocuk babası.

Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde MHP İstanbul milletvekili olmuştur.

İngilizce ve Arapçanın yanı sıra orta düzeyde Fransızca ve Farsça bilmektedir. Bazı kaynaklarda ise bu dört dili akıcı olarak konuştuğu belirtilmiştir.