Ekonomi '2,5 yıl içinde vizeler kalkacak'

'2,5 yıl içinde vizeler kalkacak'

Paylaş
'2,5 yıl içinde vizeler kalkacak'

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB ile Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendirdi. Bozkır, “2 sene içerisinde bütün fasılları kapatmış olacağız. Vizeler 2,5 sene içinde kalkmış olacak” dedi

Avrupa Birliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Volkan Bozkır, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Üsküdar Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen bir programa katıldı.

Burada konuşan Volkan Bozkır, Avrupa Birliği’ni eleştirerek "Fasıl açmıyorlar, biz açtık hepsini. 28 faslı açtık, onlar 14 fasıl açtık diyorlar. Biz 28 fasıl açtık. 14 faslı da kapattık. 2 sene içerisinde bütün fasılları kapatmış olacağız. Vizeler 2.5 sene içerisinde kalkmış olacak. Gümrük Birliği’nden ticaretimiz 150 milyar dolar, onu güncelleştiriyoruz. 300 milyar dolara çıkaracağız. Bütün bunlar Türkiye’nin yararına. Bu süreçte yararına” şeklinde konuştu.

“AB’NİN TÜRKİYE’Yİ ALMAMA LÜKSÜ YOK”

AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin diğer ülkelere benzemediğini vurgulayan Bozkır, “Bu ilişki bir ağabey-kardeş, öğrenci-öğretmen, amir-memur ilişkisi değildir. Bu ilişki AB ile Türkiye arasında eşit bir ilişkidir. Öyle başka ülkelere davrandığı gibi Türkiye’ye davranamaz kimse. Biz bunu böyle dediğimiz için belki yavaş yürüyor. Yavaş yürüsün, hızlı yürüsün bizim Türkiye ile ilişki böyle yürür. Dolayısıyla bizim dediğimiz noktaya onlar gelecek, biz de buluşma noktasına doğru hızla ilerliyoruz. O noktaya gelmiş bir Türkiye’yi, genç nüfusu ile enerji yollarını kontrol eden bir Türkiye, güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip, Türkiye’yi almama lüksü yok” diye konuştu.

İHA

Haberin Devamı