Ekonomi 'Dünyada girmediğimiz ülke kalmadı'

'Dünyada girmediğimiz ülke kalmadı'

Paylaş
'Dünyada girmediğimiz ülke kalmadı'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bugün 160 milyar dolar ihracat yapar noktaya geldik. O zamanlar tarım ürünü, şimdi ise sanayi malı satar olduk. Geçen yıl itibarıyla dünyada girmediğimiz tek bir ülke kalmadı" dedi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) davetlisi olarak Trabzon’a gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TTSO 130’uncu yılı Ekonominin Yıldızları Plaket Törenine katıldı. Zorlu Grand Otel’de düzenlenen plaket törenine Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile çok sayıda oda üyesi de yer aldı.

VERGİ DAİRESİ BAŞKANLARINA FİFA ÖRNEĞİ VERDİ

Vergi dairesi başkanlarına çağrıda bulunan ve yatırımcıların korunup kollanması gerektiğini belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Vergi dairesi başkanlarına bir çağrıda bulunmak istiyorum. FİFA yeni hakemlere bir çağrıda bulundu, dedi ki: ’Takımlardaki yıldız oyunculara gözünüz gibi bakacaksınız, aman onlara yapılacak olan faullere dikkat ediniz. Sakatlanmasınlar, futbol oynamaya devam etsinler.’ Niye? diye sorulunca, FİFA, ’futbolu güzelleştiren o yıldız oyunculardır’ dedi. İşte bugün Türkiye ekonomisini güzelleştirenler de buradalar. Aman onları koruyup kollamak sizlere ait. Bizi böyle zarfla falan korkutmayın" dedi.

GERÇEK GÜNDEM DE EKONOMİDEKİ YAPISAL REFORMDUR

160 milyar dolar ihracat yapar noktaya geldiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: "Türkiye’nin geleceğine umutlu bakıyorum. Tüm fırsatlar elimizin altında. Rahmetli Özal bizim ufkumuzu açtı, ihracat, imalat, sanayi, turizm bilmezdik. Doğalgaz yok, metro yok. bizim ufkumuzu açtı. Makamı cennet olsun. Bize ‘gidin dışarıya açılın, alın satın’ dedi. Biz de alır satar olduk. Bugün 160 milyar dolar ihracat yapar noktaya geldik. O zamanlar tarım ürünü şimdi ise sanayi malı satar olduk. Geçen yıl itibarıyla dünyada girmediğimiz tek bir ülke kalmadı. İşte bunu sizler yapıyorsunuz. Öyle bir hale getirdi ki benim neslim, 30 yılda İtalya ile Çin’in arasında sanayi devi olan bir ülke haline geldik. Sanayide bir numarayız, taşımacılıkta dünya ikincisiyiz. Benim neslim bu ülkeyi 27’inci büyük ekonomiden aldı 17’inci büyük ekonomi haline getirdi. Ama bizim hedefimiz kişi başına düşen gelirimizin 25 bin dolara çıkması. Güçlü olabilmenin yolu işte buradan geçiyor. Bunun yolu yapısal reformlardan geçiyor. Türkiye gerçek gündemine dönmelidir. Gerçek gündem de ekonomideki yapısal reformdur. Ekonomiyi hiçbir zaman ikinci plana itmeyeceksin. Çünkü adam başka ülkeye gittiğinde ‘ne kadar paran varsa o kadar konuş kardeşim’ diyor."

Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu ve diğer katılımcılar vergi sıralamasında dereceye giren üyelere plaketleri verdi.

Fatih TURAN/ TRABZON, (DHA)

Haberin Devamı