Ekonomi 'Evli öğrencilere burs vereceğiz'

'Evli öğrencilere burs vereceğiz'

Paylaş
'Evli öğrencilere burs vereceğiz'

TRT'de bir programa katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç "Evli üniversite öğrencileri için yeni bir açılım yapacağız. Barınma ücretini almayalım. Kredi alıyorsa bursa çevirelim. Evli üniversiteli öğrencilerin en azından aile bütçesine katkımız olur" açıklamasında bulundu

TRT'de Ahmet Böken'in sunduğu 'Neler Oluyor' programına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gündeme ilişkin soruları cevapladı.

'BURS VE KREDİ MİKTARINI ARTIRACAĞIZ'

Burs ve kredi ile ilgili soruya Bakan Kılıç, şu anda 300 bin öğrenciye burs verildiğini belirtti. 1 Ocak'tan itibaren ise 100 bin öğrenciye daha burs verileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Toplam 400 bin öğrenciye burs verildiğini sözlerine ekleyen Kılıç 1 Ocak'tan itibaren burs ve kredi miktarının artırılacağını ifade etti.

'EVLİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ İÇİN AÇILIM YAPACAĞIZ'

3-4 ay içerisinde yeni yurtların hizmete açılacağını belirten Kılıç, evli üniversite öğrencileri için açılım yapılacağını söyledi:

"Şu an arkadaşlar ile üzerinde çalışıyoruz. Evli üniversite öğrencileri için yeni bir açılım yapacağız. Barınma ücretini almayalım. Kredi alıyorsa bursa çevirelim. Evli üniversiteli öğrencilerin en azından aile bütçesine katkımız olur.