Ekonomi "Geleceğin Taksisi" görücüye çıktı

"Geleceğin Taksisi" görücüye çıktı

Paylaş
"Geleceğin Taksisi" görücüye çıktı

Karsan'ın Hexagon Studio'nun desteği ile New York taksi ihalesi için sıfırdan tasarladığı otomobil, Avrupa'da sergileniyor

Karsan’ın Hexagon Studio’nun desteği ile New York taksi ihalesi için sıfırdan tasarladığı ve "Geleceğin Taksisi" olarak adlandırılan V1’in yürüyen ilk prototipi, Avrupa’da ilk kez Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da görücüye çıktı.

Haberin Devamı

Amsterdam RAI Expo 2011 Taxi Fuarı’nda sergilenen ve büyük ilgi gören V1’in beklentiler ışığında geliştirilerek, 2013 yılında üretiminin yapılması planlanıyor. Dünyanın tek taksi fuarı olan Amsterdam’daki etkinliğe katılan Karsan, V1 ile dünya metropollerine girmeyi hedefliyor.

New York taksi ihalesinin finalinde elendikten sonra diğer metropollere açılma kararı alan Karsan’ın ürettiği ilk yerli araç olan, çevreye duyarlı, panaromik cam tavanlı ve ikonik tasarımlı V1, engelli vatandaşlara diğer yolcular gibi seyahat etme imkanı tanıyor.

Karsan’ın ürettiği ilk yerli araç olan V1 taksi modelinin New York ihalesinden sonra ilk kez Amsterdam’da sergilendiğini belirten Karsan Hafif Ticari Araç Program Müdürü Levent Erdoğan, "Geleceğin Taksisi" olarak tanımlanan araçlarının büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Henüz seri üretime geçilmemesine rağmen taksi şirketlerinin talepleriyle karşılaştıklarını kaydeden Erdoğan, bu tür fuarlar sonunda gelecek fikirler ışında aracın tasarımında ufak değişiklikler yapmayı planladıklarını söyledi. Erdoğan, V1 modelinin son değişikliklerden sonra 2013 yılında seri üretime geçeceğini kaydederek, "Burada bulunmamızın amacı buradaki önemli fikir liderlerinden, regülatörlerden ve otoritelerden geri bildirim alıp projemizi bu şekilde geliştirmek. Prototip aracımız daha geliştirme safhasında olduğu için önümüzde daha iki sene sürecek testler var. 2013’ün sonunda bir üretim planlanıyor. Onun için burada olmamızın esas amacı geliştirmemize girdi sağlamak olacak" diye konuştu.

-Hedef dünya metropolleri-

New York ihalesinden sonra dünyadaki büyük metropolleri hedeflediklerini vurgulayan Erdoğan, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’ya açılma düşünceleri olduğunu ve bu bağlamda hiçbir şehri kapsam dışı bırakmadıklarını ifade etti.

Taksi olması amacıyla sıfırdan üretilen bu aracın aynı zamanda ilk yerli otomobil özelliği de taşıdığına değinen Erdoğan, "Özellikle motor grubunu aracın arkasına yerleştirerek yolcuların yaşayacağı kabini alçak taban ve geniş bir yaşam alanı ile donatabildik. Bu aracın diğer taksilerden olmayan en önemli özelliği iki tarafından çıkabilen tekerlekli sandalye rampası alçak tabanı ve 3 ile 4 kişi rahat içine alabilecek bir kabini olması. Ayrıca şoför ile yolcu arasında bir bölme mevcut. Bu hem yolcuların konforu hem de sürücünün güvenliğini sağlamaya dönük" diye konuştu.

Haberin Devamı