Ekonomi 1.5 milyon kişiye seçimde ek gelir

1.5 milyon kişiye seçimde ek gelir

Paylaş
1.5 milyon kişiye seçimde ek gelir

Genel seçimlere sayılı günler kaldı. Seçim ve sınav gibi ekstra durumlar birçok kamu çalışanı açısından ek gelir niteliği taşıyor

Göreve göre değişiyor

Haberin Devamı

Epey zahmetli ve yorucu aynı zamanda da sorumluluk gerektiren bir görev olan seçim sandık kurulu görevlerinde ücretler belli oldu. Seçimlerde sandık kurullarında görev yapacak olanlar; başkan ve üye olma durumlarına, kendilerine eğitim ve kurs verilip verilmediğine göre farklı ücretler alacak.

En fazla üç gün için

Yüksek Seçim Kurulu kararlarına göre; 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak seçimlerde sandıklarda görev yapacak personele 64 lira ile 219 lira arasında değişen miktarlarda ücret ödenecek. Ücreti en yüksek olan sandık kurulu başkanları. 150 binden fazla sandıkta görev alacak bu kişilere günlük 73 liradan üç gün için 219 lira ödeme yapılacak. En az parayı 64 lirayla ise seçim için eğitim almayan parti üyeleri kazanacak.

Haberin Devamı

Ücretler nasıl ödenecek?

Seçimlerde sandık kurulu başkanı ve üyesi olarak görev yapanlara verilecek ücretler, ilçe seçim kurulu tarafından PTTBank aracılığıyla yapılacak ve elden ödeme yapılmayacak. Hak sahiplerine yapılacak ödemeler 27 Kasım 2015 Cuma gününe kadar devam edecek. Bu tarihe kadar alınmayan paralar mal müdürlüklerinin emanet hesabına yatırılacak. Seçimlerde görevli olup paralarını süresi içerisinde alamayanlar seçmen kütük bürosuna müracat etmeleri halinde mal müdürlüklerinden alabilecek.

Memura 128 TL yansıyacak

Sandık kurulu ücretleri şu şekilde olacak: Kurs verilen sandık kurulu başkanlarına (73 TLX3)=219 TL, kurs verilmeyen sandık kurulu başkanlarına (73 TLX3)=146 TL, devlet memuru olan ve eğitim verilen üyeye (64 TLX2)=128 TL, eğitim verilmeyen sandık kurulu memur üyeye (64 TLX1) =64 TL, siyasi partili üyelere (64 TLX1)=64 TL. Yurtdışından gelen oyları sayanlara da bu ücretler ödenecek.

Posta