Ekonomi 1 milyon dolarlık banknotla yakalanan 2 kişi serbest

1 milyon dolarlık banknotla yakalanan 2 kişi serbest

Paylaş
1 milyon dolarlık banknotla yakalanan 2 kişi serbest

Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nde, jandarma tarafından ABD'de sayılı olarak basılan ve koleksiyoncuların yanı sıra büyük kuruluşların bankalar arası alışverişlerde kullandığı 1 milyon dolarlık bir banknotla yakalanan iki kişi, sevk edildikleri adliyede savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı

Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün saat 11.00 sıralarında, sahte dolar taşdığı ileri sürülen bir otomobili ihbar üzerine İzmir- İstanbul Karayolu’nda takibe aldı. Saruhanlı girişindeki kavşakta otomobili durduran jandarma ekipleri, sürücü E.K. (35) ile yanındaki arkadaşı F.G.’yi (28) araçtan indirdi. Önce şüphelilerin üzerinde, ardından da otomobilde arama yapıldı.

Haberin Devamı

SADECE 32 ADET BASILDI

1988 YILINDA 32 ADET BASILDI

Otomobildeki arama sahte banknot bulmayı bekleyen jandarma ekipleri, bir dosya içinde ABD Merkez Bankası tarafından 1988 yılında 32 adet basılan ve piyasa değeri üzerinde yazan miktardan fazla olan, sertifikalı 1 milyon dolarlık banknot ile karşılaştı. Koleksiyoncuların yanı sıra büyük kuruluşların bankalararası alışverişlerde kullandığı belirtilen 1 milyon dolarlık banknota el konulurken, iki şüpheli gözaltına alındı.

İSTANBUL'A SATMAYA GÖTÜRÜYORLARMIŞ

Jandarmadaki ilk ifadelerinde, gerçek olduğu tespit edilen banknotu tanımadıkları bir kişiden aldıklarını ve İstanbul’a satmaya götürdüklerini söyleyen iki şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

MERKEZ BANKASI'NA TESLİM EDİLECEK

Haberin Devamı

E.K. ve F.G.. savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, el konulan 1 milyon dolarlık banknotun ise Merkez Bankası’na teslim edileceği belirtildi.