Ekonomi 250 TL taksitle ev

250 TL taksitle ev

Paylaş
250 TL taksitle ev

Hükümet seçimlere az bir süre kala kesenin ağzını açtı! Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun verdiği bilgiye göre; TOKİ dar gelirliler için 200 bin konut yapacak. 20 yıl vadeyle satılacak konutların taksiti 250 lira olacak...

75 metrekare olacak

Haberin Devamı

Haziran’daki genel seçimlere sayılı günler kala hükümet vaatlerine yenilerini ekledi. AK Parti genişletilmiş il ve belediye başkanları toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlarıyla yaptığı değerlendirme sonucu bazı kararlar aldıklarını açıkladı. Davutoğlu, bu kapsamda başta emekliler olmak üzere, özellikle dar gelirlere yönelik 75 metrekare ölçülerinde konut yapacaklarını söyledi.

60 bin liraya geliyor

Bu konuda Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) gerekli talimatları verdiklerini belirten Davutoğlu, yapılacak konut sayısını 200 bin olarak açıkladı. Verilen bilgiye göre; konutlar ayda 250 lira taksitle 240 ayda yani 20 yılda ödenecek. Bu hesaba göre konut fiyatları 60 bin lira civarında olacak. Eşleri özel sektörde çalışan memurlar için 3 yıl prim şartı vardı. Davutoğlu ayrıca bu sürenin 2 yıla düşürüleceğini açıkladı.

Haberin Devamı

CHP ne demişti?

CHP İzmir Milletvekili Adayı Selin kamuoyu ile paylaştı. Sayek Böke, CHP’nin TOKİ’yi amacına uygun çalıştıracağını belirterek şunları söylemişti: “TOKİ 12 yıldır görevini yerine getirmedi. TOKİ’yi kuruluş amacına göre yeniden düzenleyerek, sahip olduğu tüm kaynakları sosyal konut üretimi için kullanmasını sağlayacağız. TOKİ’yi evi olana ikinci, üçüncü evi satmak için değil, evi olmayanları ayda ‘277 TL’ye 20 yılda’ ev sahibi yapmak için çalıştıracağız.”

Posta