Ekonomi 770 bin emekliden dernek için kesintisi yapıldı

770 bin emekliden dernek için kesintisi yapıldı

Paylaş
770 bin emekliden dernek için kesintisi yapıldı

770 bin emekliden dernek için kesintisi yapıldı

Habertürk gazetesi yazarı Ali Tezel, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarından Türkiye emekliler Derneği için aidat kesintisi yapıldığını iddia etti.

Tezel 'in iddialarının doğru olduğunu söyleyen İ.M. Bağkur EM. Der. Başk. Hamdi Öz, yıllardan beri emeklilerin maaşlarından bu dernek içine kesinti yapıldığını, bu paraların da SGK bürokralarına verildiğini söyledi.

Ali Tezel'in konuyu bugünkü köşesine şu cümlelerle taşıdı:

"SSK ve Bağ-Kur emeklilerine adam başı 60 lira zam yaptığı hasebiyle Başbakan'a çiçek veren derneğin başkanına kıyak olsun diye, 500 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisi hiç haberleri olmadan derneğe üye yapıldı ve şubat ayında her emekliden en az 12 lira dernek aidat kesintisi yapılıp gönderildi.

Hangi hükümet olursa olsun, yandaşları sever. Örgütlü toplum istemez ama örgütü kendisi idare edebiliyorsa çok sever. İşte bu sebeple yandaş emekli dernekleri yandaş memur sendikaları, yandaş işçi sendikalarına sınırsız destek verilir. Ülkemizde en çok üyeye sahip emekli derneği SGK'ya üye gönderir. Bu sebeple emekli dernekleri kendi başına bırakılmaz. Bazıları korunur, kollanır; emekliler hiç haberleri olmadan derneğe üye olmuş gibi gösterilirler ki üye sayıları çok olsun.

BAŞKAN İÇİN DERNEĞİN İSMİ DEĞİŞTİ

İşte hükümet destekli, eski adı Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) olan ve ismini sadece başkanlarının bildiği, başkanlığı devam etsin diye yeni adı Türkiye Emekliler Derneği olan dernek için 500 bin emekliden bir yıllık dernek aidat kesintisi yapıldı.

Esasen İşçi Emeklileri Derneği'nin başkanı da işçi emeklisi olması lazım ama SGK yönetim kuruluna girip hükümete yalvarıp, işçi emekliliğine son verilip memur emeklisi yapılan ve aylığı da 700 liradan 4 bin liraya çıkarılan Kazım Ergün'ün başkanlığı devam etsin diye derneğin ismi bile değiştirildi.

Şimdi Ankara'da 200 metrekarelik, banyolu, yatak odalı makam odasında oturup, gariban emeklilerin haklarını savunuyor!!'

Bu savunmayı iyi yapabilsin diye de emeklilerin hiç haberi bile olmadan şubat ayı aylıklarından derneğe kesinti yaptılar ve bir milyon liraya (eski parayla bir trilyon) yakın parayı Kazım Ergün'ün derneğine aktardılar."

Haberin Devamı

EMEKLİLER FARK ETMİYOR ÇÜNKÜ...

Ali Tezel emeklilerin kesintiyi farketmemelerini de şöyle açıkladı:

"Emeklilerin hemen hiçbiri derneğe üye olduklarını bile bilmiyor. Kesinti yılda bir kere, o da zam verilen ayda yapıldığı için farkına da varmıyorlar. Üstelik bu ayrıcalık sadece bu derneğe tanınıyor. Başka emekli derneklerinin üyelerinden kaynakta kesinti yapmayan SGK, sadece TİED üyeleri için kaynakta kesinti yapıp, hesaplarına aktarıyor.

İDDİALAR ÇOK VAHİM

Ali Tezel Habertürk TV'de konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, programa telefonla bağlanan İ.M. Bağkur EM. Der. Başk. Hamdi Öz, kendisinini de geçmişte bu dernekte çalıştığını, bu hukuka aykırı uygulamayla ilgili olarak 2007 yılında Danıştay'a dava açtığını, bu davanın henüz sonuçlanmadığını açıkladı. Yıllardan beri emeklilerin maaşlarından bu dernek içine kesinti yapıldığını söyleyen Öz, kesilen paraların da SGK bürokralarına verildiğini, bu bürokratların oldukça yüksek maaşlar aldıklarını iddia etti.

Öz, Tezel'in ifadesini düzelterek "500 bin değil 770 bin emeklinin maaşından 18 TL kesinti yapıldı" dedi.

Haberin Devamı

EMEKLİLER NE YAPACAK?

Ali Tezel emeklilerin yapması gerekeni de şöyle özetliyor:

"Israrla SGK Bilgi Edinme Birimi'ne gerek yazıyla, gerekse www.sgk.gov.tr adresindeki Bilgi Edinme bölümünden derneğe üye yapılıp yapılmadığınızı, yapılmışsanız kaç lira kesinti yapıldığını sorun. Yasal süresi olan 15 günde cevap vermezlerse de Başbakanlık Bilgi Edinme Kurulu'na şikâyet edin. Sonuç alamazsanız İş Mahkemesi'nde SGK'yı eksik aylık ödediği için dava edin.