Ekonomi Analistler uyardı: Yatırımcılar riske aldırmıyor

Analistler uyardı: Yatırımcılar riske aldırmıyor

Paylaş
Analistler uyardı: Yatırımcılar riske aldırmıyor

Analistler, dünyada jeopolitik gerilim artarken yatırımcıların mevcut risklere karşı kayıtsız kaldığı konusunda uyardı

Küresel siyaset gündemi Rusya-Ukrayna, İsrail-Gazze gerilimleriyle çalkalanırken, uzmanlar bu olayların yatırımcıların gündeminde yer almamasının sıkıntı yaratabileceğine işaret etti.

Haberin Devamı

CNBC’ye konuşan National Australian Bank’ın döviz araştırmaları birimi başkanlarından Ray Attrill, “Piyasalara baktığımızda yatırımcıların jeopolitik riskleri aldırmadığını görüyoruz” dedi.

Pazar günü Fransa, Almanya ve İngiltere’den Rusya’nın Ukrayna’da ayrımcı tavrını devam ettirmesi durumunda, daha fazla AB yaptırımıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısı geldi.

Attrill, bu ültimatomun oldukça güçlü olduğunu söyledi ve “Bu aslında AB ile Rusya arasındaki ilişkinin geleceğine yönelik önemli bir işaret” dedi.

BU HAFTA GÖZLER RUSYA VE GAZZE’DE

Finansal danışmanlık şirketi IG’nin analistlerinden Evan Lucas, “Hiç şüphe yok ki artan jeopolitik risk, borsaların ticaret hacmini etkileyecektir” dedi. Lucas, “Rusya üzerindeki baskılar arttıkça, Avrupa borsalarında dalgalanma da artacak.

Haberin Devamı

Avrupa ile Rusya arasında sıkı bir ticaret ilişkisi olduğundan, yaptırımların bu ilişkiye sekte vurması, Rusya’da iş yapan şirketlerin hisselerini de etkileyecektir” diye devam etti.

YÜKSELİŞLER GÖRÜLDÜ

Ukrayna sınırında Malezya uçağının düşürülmesinin ardından Perşembe günü satışların görüldüğü Wall Street borsaları Cuma günü güçlü şekilde toparlandı. Bugün sabah saatlerinde Avustralya ve Güney Kore borsalarından da yükselişler görüldü.

Japonya borsası resmi tatil nedeniyle kapalı.

GÜVENLİ LİMAN

Uzmanlar gerilimin artmasıyla yatırımcıların Japon yeni ve ABD doları gibi güvenli liman yaptırımlarına ağırlık verebileceğine işaret etti.