Yaşam Ankara Alışveriş Festivali başladı

Ankara Alışveriş Festivali başladı

Paylaş
Ankara Alışveriş Festivali başladı

Festival, Hollandalı top model Doutzen Kroes'un Antares Alışveriş Merkezi'nde vurduğu gonk ile başladı. Bugün ayrıca İstanbul Shopping Fest de başladı

Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest), Hollandalı top model Doutzen Kroes’un Antares Alışveriş Merkezi’nde vurduğu gonk ile başladı.

Haberin Devamı

Festival öncesinde Antares Alışveriş ve Yaşam Yıldızı’nda Murat Boz konser verdi. Festivalin açılışına TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Vali Alaaddin Yüksel, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci ile bazı milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, sunuculuğunu Vatan Şaşmaz’ın yaptığı festivalin açılışı öncesinde, festivalin "hayırlı uğurlu olmasını" dileyerek, "Ankara siyasetin merkezi olduğu kadar bundan sonra da ticaretin ve üretimin merkezi olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de festival sayesinde 5 yıl sonra Ankara’ya 5 milyon turist beklediklerini, bu şekilde esnafın da ayağa kalkacağını söyledi. Festival kapsamında 6 bin 435 etkinlik düzenleneceğini ifade eden Gökçek, böyle bir organizasyonun Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi için müracaat ettiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

"Her şey Ankara için" diyen Gökçek, bu tür organizasyonların en iyisini Ankara’nın yapacağını, alışverişin başkentinin de Ankara olduğunu söyledi.
Ankara Alışveriş Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akbacakoğlu ise 1 yıldır bu festival için çalıştıklarını anlattı. Etkinliklerin 1 Temmuz’a kadar süreceğini belirten Akbacakoğlu, "Festival gümbür gümbür geliyor. Ankara’nın 45 noktasında etkinlikler olacak. bu organizasyonumuz da Guinness rekorlar kitabına girecek" dedi.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci de marka kenti Ankara için bugünün bir milat olduğunu kaydetti. Ankara’yı alışveriş, sağlık, inanç ve kültür turizminin merkezi yapmak istediklerini anlatan Bezci, bundan sonra da EXPO’ya, olimpiyatlara ve büyük organizasyonlara talip olduklarını belirtti.
Konuşmaların ardından tüm zamanların en iyi yüzü seçilen Hollandalı top model Doutzen Kroes, platforma kurulan gonga vurarak Ankara Alışveriş Festivali’ni başlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ankara Ticaret Odası’nın ortaklaşa düzenlediği festivalde 24 gün boyunca perakendeciler yüksek indirim oranlarıyla kampanyalar düzenleyecek.
Ankara’daki alışveriş merkezleri ve cadde mağazaları da festival boyunca çeşitli kampanyalarla festivale katkıda bulunacak.

Haberin Devamı

İSTANBUL SHOPPING FEST BAŞLADI

9-29 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Shopping Fest, İstanbul’u dünya alışveriş merkezlerinden biri haline getirmeyi amaçlıyor.
Festival kapsamında sezon ürünlerinde yapılacak yüzde 50’lere varan indirim ve düzenlenecek çeşitli kampanyaların yanı sıra, sokak şenlikleri,
konserler, gösteriler, müzik etkinlikleri, özel alışveriş partileri, yarışmalar, moda gösterileri, yurt dışından gelecek olan özel grupların şovları ve defileler
de İstanbul’a 21 gün boyunca renk ve hareket getirecek.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) bu yıl da İstanbul Shopping Fest’in ana destekleyicisi oldu.

Festival süresince banka kartı veya kredi kartı ile İstanbul ili ve ilçe sınırları içerisinde bulunan, banka kartı ve kredi kartı ile satış yapılan tüm
mağazalardan tek seferde 25 lira ve üzeri tutarında alışveriş yapan müşterilere her 25 lira ve katları için çekilişe katılım hakkı verilecek. İstanbul Shopping Fest ile birlikte organize edilen çekilişte kazanan talihlilere 1 adet apartman dairesi, 3 adet Mercedes otomobil ve 21 adet iPad2 hediye edilecek.

Haberin Devamı