Ekonomi Bakan Çelik'ten kadro müjdesi

Bakan Çelik'ten kadro müjdesi

Paylaş
Bakan Çelik'ten kadro müjdesi

Kamuda asıl işi yaptığı tahmin edilen 150 bin taşeron çalışan için kadro umudu masada

Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türk-İş ve DİSK, 16 Temmuz gecesi bu konuyu görüştü.

Haberin Devamı

Tarafların sıcak baktığı formüle göre, kamunun asıl işini yaptığını mahkeme yoluyla ispat eden taşeron çalışana kadro imkanı verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de sıcak baktığı düzenleme konusunda son karar ekonomi yönetimiyle yapılacak görüşmeden sonra hükümet tarafından verilecek.

Halen Karayolları’nda asıl işi yaptığı ortaya çıkan taşeron işçilerle ilgili olarak alınmış 7 bin civarında mahkeme kararı bulunuyor. Bu kişilere işverenin asıl işçileriyle aynı özlük hakları vermesi öngörülüyor.

Türk-İş, mahkeme kararı bulunan 7 bin çalışanın kadroya geçirilmesini istiyor. İşçi sendikalarını dinleyen Çelik, torba tasarıya bu konuyla ilgili bir madde eklenebileceğini söyledi. Eklenmesi düşünülen maddeyle kamuda asıl işi yaptığını ispat eden taşeron çalışanın, kadroya geçilmesinin yolu açılacak. Çalışan, kıdem ve izin hakkı saklı kalarak, geriye dönük haklarından vazgeçecek. Kamudaki 661 bin taşeron işçinin 150 binin bu kapsama gireceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı