Ekonomi Çeyrek altının fiyatı 3 günde 5 lira yükseldi

Çeyrek altının fiyatı 3 günde 5 lira yükseldi

Paylaş
Çeyrek altının fiyatı 3 günde 5 lira yükseldi

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İrfan Günsay, 15 Aralık'ta 150 lira olan çeyrek altının satış fiyatının, piyasalardaki hareketliliğin etkisiyle 3 günde 155 liraya yükseldiğini söyledi

Günsay, altının geçen hafta oldukça sakin bir seyir izlediğini belirterek, 12 Aralık akşamında gramının 89 liradan kapandığını ifade etti.

Haberin Devamı

Altının, haftaya aynı fiyatla başladığını ve 15 Aralık’ta öğleden sonra artışa geçtiğini vurgulayan Günsay, şunları kaydetti:

"Özellikle dün dolar ve Euro'daki dalgalanmalar, rekorların kırılması altını da etkiledi. Dolar yükseldi, ons fiyatı arttı, altın da yükselişe geçti. Dün bir ara gramı 94,5 lirayı gördü. Sonra tekrar inişe geçti ve günü 91,3 liradan kapattı. Bugün 91 lira seviyelerinde bulunuyor. 15 Aralık’ta 150 lira olan çeyrek altının satış fiyatı, piyasalardaki hareketliliğin etkisiyle 155 liraya çıktı. 3 günde 5 liralık artış çok önemli. Uluslararası piyasalar, birçok ülkede bu şekilde etkili oldu."

'PİYASALAR DAĞILDI'

Günsay, Merkez Bankasının müdahalesi sonucu altının sakinliğe büründüğünü anlattı.

Haberin Devamı

Şu anda piyasada şaşkınlığın hakim olduğunu dile getiren Günsay, "Dün piyasalar dağıldı desek yeridir. Esnaf da şaşırdı. Elimizdeki altını satsak mı, müşteriden alsak mı bilemedik. Vatandaş zaten hiçbir harekette bulunmadı. Dünü oldukça sessiz geçirdik. Ne alan oldu ne de satan. Bugün alışveriş biraz daha normale döner" diye konuştu.

AA