Ekonomi Dolar 2.74'ün üzerinde

Dolar 2.74'ün üzerinde

Paylaş
Dolar 2.74'ün üzerinde

Dolar/TL, Türk savaş uçaklarının sabaha karşı Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmasının ardından güne 2.74'ün üzerinde başladı

Dolar/TL, Türk savaş uçaklarının sabaha karşı Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmasının ardından güne 2.74'ün üzerinde başladı.

Siyasi parti liderlerinden erken seçimin biraz daha ön plana çıktığı yönünde açıklamalar gelmesi, Suruç'ta meydana gelen patlamanın ardından saldırı olaylarının devam etmesi ve son olarak bu sabaha karşı Türk savaş uçaklarının Suriye'deki terör örgütü IŞİD hedeflerini vurmasının ardından dolar/TL güne yükselişle başladı.

TL dolar karşısında yüzde 3'ün üzerinde değer kaybı ile seçimden bugüne en yüksek haftalık değer kaybını yaşıyor. Haftaya 2.6550 civarında başlayan dolar/TL hafta boyunca hem koalisyon görüşmelerine, hem de Suruç'taki patlamanın ardından artan güvenlik endişeleriyle neredeyse her gün gelişmekte olan para birimlerinden negatif ayrışarak yukarı yönlü bir trend izledi.

Dün akşam piyasa kapanışı öncesi 2.73'ün hemen altında işlem gören kur 2.7418'e kadar yükseldikten sonra saat 08.25'te 2.7390/2.7419 seviyesinde işlem gördü.

Haberin Devamı