Ekonomi Elektrikte gizli zam iddialarına yanıt geldi

Elektrikte gizli zam iddialarına yanıt geldi

Paylaş
Elektrikte gizli zam iddialarına yanıt geldi

EPDK (Enerji Piyasaları Denetleme Kurulu) Başkanı Mustafa Yılmaz, son günlerde kamuoyunda yer alan elektrik fiyatları ile ilgili iddialara açıklık getirdi ve "Elektrik fiyatlarında gizlediğimiz herhangi bir husus yok. Zam yüzde 6,8" dedi

Zamlar gibi söylentilere ve dedikodulara sebep olacak hususların gizlenmesinin mümkün olmadığını söyleyen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz,

"Şunu net olarak söylüyorum. Gizlediğimiz herhangi bir husus yok. Zam yüzde 6,8. Fakat birileri çıktı yüzde 20-30 diyen oldu yüzde 250-300 diyen de oldu.

Bu iddianın yalan olduğu şuradan belli; rakam veremiyorlar. Eğer bizim yüzde 6,8'e 'yanlış' diyorsanız, 'bu gerçekle bağdaşmıyor' diyorsanız bunun karşılığında şunu söylersiniz. Biri 20 diyor, biri 30 diyor, 250 diyen var. Bu gerçekten insafsızlık" dedi.

'NE KADAR KULLANIRSAM O KADAR GELİYOR'

Yılmaz, faturaların değişmesinin olağan olduğunu, her fatura değişikliğinin zam anlamına gelmediğinin altını çizerek, "Şimdi bu ay kendi evimde 36 liralık enerji tüketebiliyorum. Gelecek ay bu 70 liraya çıkabilir. Ne kadar enerji kullanırsam o kadar bedel geliyor. Şimdi iki faturayı, ödenecek miktarı karşılaştırarak, bakın işte zam yüzde 200, yüzde 20, yüzde 30 demek adil değil.

Yani ne kadar tüketirsen tüket 60 lira, 100 lira diye bir husus söz konusu değil. Ne kadar tüketirsen o kadar enerji bedeli ödeyeceksin. Önemli olan, geçtiğimiz ayda alınan bedelle tüketim miktarını bölerek, birim fiyatı bulduktan sonra (güncel faturanızda bulduğunuz birim fiyatla) iki birim fiyat arasındaki fark eğer yüzde 6,8'i aşıyorsa bununla ilgili her türlü şikayete açığız. Zerre kuruş farkı çıksın, biz bunun hesabını bütün dağıtım şirketlerinden sorarız " diye konuştu.

AA

2

Haberin Devamı