Ekonomi Erdoğan konuştu dolar tekrar yükseldi

Erdoğan konuştu dolar tekrar yükseldi

Paylaş
Erdoğan konuştu dolar tekrar yükseldi

Merkez Bankası faiz indiriminin beklertiler çerçevesinde olmasıyla 2.45 - 2.46 aralığına çekilen dolar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'nı eleştiren, "Bağımsızlık zırhına sığınarak bize karşı tavır takınma. Başka bir yere bağımlılığın mı var bunu söyle" sözleri üzerine 2.48 lirayı da aşarak 2.49 liraya doğru hareket etti

Merkez Bankası'nın dün politika faizini 0.25 baz puna indirmesinin ardından, Yunanistan'ın Avrupa Birliği ile 4 aylık anlaşma imzalaması ve ABD Merkez Bankası tarafından gelen pozitif gelişmelere bağlı olarak dolar 2.48 - 2.49 lira aralığından 2.45 liraya kadar çekilmişti.

Haberin Devamı

"MANŞET ENFLASYON DÜŞMEDEN FAİZLERİ DÜŞÜRÜRSE..."

DHA'nın sorularını yanıtlayan Global Menkul Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, dün Yunanistan'ın Euro Bölgesi ile 4 aylık anlaşma imzaladığını ve ABD Merkez Bankası Başkanı yallen'ın ABD Senatosu'nda yaptığı konuşmasını hatırlatarak, şöyle konuştu: "Böyle bakılınca dolarda Merkez Bankası kararının etkisini söylemek mümkün değil. Yurtdışı koşullardan dolayı TL'de bir kırılganlık var.

Normal koşullarda MB dünkü adımı atmasayadı kur bu kadar hareketli olmayacaktı. Dün TL en az değer kazan para birimi oldu. Yüzde 1-1.5 oranına takebül ediyor. Yallen'ın açıklaması olamasa zaten kur 2.50 seviyesine dayanacaktı." Merkez Bankası'nın, banka ve aracı kurum ekonomistlerine yaptığı sunumu hatırlatan Uskuay, "Bugünkü MB toplantısı yeni faiz indirimi mesajını veriyor.

Haberin Devamı

Bu da liranın daha fazla değer kaybetmesi demek. Manşet enflasyon düşmeden faizleri düşürürse lirada değer kaybı söz konusu olacak. Gıda fiyatları hava koşulları nedeniyle yükseliyor. Merkez Bankası faiz indirmesine rağmen gösterge tahvili ve diğer faizleri aşağıya çekmediği gibi yukarı doğru itiyor" diye konuştu.

Gülseli Kenarlı / DHA