Ekonomi Finlandiya ekonomisi uyarı veriyor

Finlandiya ekonomisi uyarı veriyor

Paylaş
Finlandiya ekonomisi uyarı veriyor

Finlandiya merkez bankasından yapılan açıklamada, oluşan olağanüstü piyasa koşullarının Finlandiya ekonomisinin kırılgan yapısından dolayı karşı karşıya kalmış olduğu risklere yenilerini ekleyeceği ifade edildi

Finlandiya bankalarının üç yıldır ekonomide yaşanan daralmaya rağmen karlı ve iyi sermayelendirilmiş güçlü yapılarını belirli bir seviyeye kadar koruyabildikleri ancak bu durumun artık değişeceği bildirildi.

Haberin Devamı

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Pentti Hakkarainen yaptığı açıklamada, "Olağanüstü mali piyasa durumlarının Finlandiya ekonomisi için beklenmedik riskleride beraberinde getirdiğini belirterek, ekonomi politikasına yön veren karar verici organların ve diğer makamların bu duruma özel ilgi göstermeleri gerektiğini" ifade etti.

Merkez bankası tarafından yayınlanan rapora göre, düşük faiz oranları, hane halkı borçları ve bankacılık sektörünün genel yapısındaki sıkıntılar öncelikli riskler arasında gösteriliyor.

Avrupa Komisyonu’nun yayınlamış olduğu üye ülkelere ait son ekonomi raporuna göre, Finlandiya ekonomisinin bu yıl % 0,3 büyümesi öngörülürken, bu oranın Kıbrıs Rum Kesimi’den sonra AB’deki en kötü ikinci büyüme oranı tahmini olduğu açıklandı. Avrupa Komisyonu, bütçe açığı ve kamu borcu konularında AB’nin limitlerini aştığından dolayı geçtiğimiz hafta Finlandiya’ya uyarıda bulunmuştu. Finlandiya AB tarihinde bugüne kadar bu uyarıyı almış olan ilk ülke olarak tarihe geçmişti.

Haberin Devamı

AA