Ekonomi Güler Sabancı: Açıklamaları umutla karşılıyoruz

Güler Sabancı: Açıklamaları umutla karşılıyoruz

Paylaş
Güler Sabancı: Açıklamaları umutla karşılıyoruz

Brisa'nın 'Sürdürülebilir Değişim Konferansı' Sabancı Center'da yapıldı. Konferansa katılan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı konuşmasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıklamalarına dikkat çekti

Sabancı, "Sayın Başbakan Davutoğlu'nun yaptığı açıklamaları ve Sayın Ali Babacan'ın sanayiye, önem ve öncelik atfeden açıklamalarını umutla karşılıyoruz" dedi. Güler Sabancı, bu sene 25'incisi düzenlenen ve 'İyileştirme Konferansı' dedikleri konferansın adını değiştirdiklerine belirterek, "Bu seneden itibaren yeni değişimlere öncülük etmesi açısında, 'Sürdürülebilir Değişim Konferansı' diyoruz. İsmini değiştirerek başlıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Güler Sabancı, 90'lı yılların başında başlayan toplam kalite çalışmalarının özünde globalleşen dünyanın o günkü değişim sürecinin olduğunu ifade ederek, "Sabancı Holding ve Brisa'nın içinde olduğu bu süreçte, bütün bu sektörlerde kaliteli, ürün, müşteri memnuniyeti, ileri teknolojileri önemli ve öncelikli kıldı. Bu değişimin sürdürülebilir olması ise ülkemizin ekonomik gelişiminin temelini oluşturdu. Bu temelde teknoloji ve bilgi birikimin inovasyonla ve sonuç odaklı ve fark yaratan uygulamalara dönüşmesini ve fark yarattığını görüyoruz geçtiğimiz dönemdi" dedi.

"YENİ ÇÖZÜMLER GETİRMEYE ÖNEM VERİYORUZ"

"Rahmetli Sakıp Beyin dediği gibi kalite kavramı bir varış noktası değil" diyen Güler Sabancı, "Bir yolculuk, sonu olmayan sürekli bir yolculuk. Bu yolculukta sürekli daha iyiyi aramak, bugün yaptığımızı yeniden sorgulamak, değişime ve değiştirmeye açık olmak var. Sürekli daha iyisi için bu sorgulamayı yapmak, merkezinde insan, insan ihtiyaçları ve beklentileri olduğunu unutmamalıyız. Teknoloji ve iletişimle iç içe ve her gün bir değişim içinde olan insan. Bunu itici gücü, inavosyon, sürdürülebilirlik ve girişimcilik. Biz Sabancı'da bu üç itici gücü tüm süreçlerimize dahil ettik. Potansiyeli doğru görüp, proaktif olup, rekabetçiliğimizle yeni yaklaşımlar, yeni iş modelleri geliştirip, yeni çözümler getirmeye önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"BİZLERE GURUR VERİYOR"

Türkiye'de büyük çabalar gösterdiğini belirten Güler Sabancı, TÜBİTAK, üniversiteler, sanayi-üniversite iş birliklerine dikkat çekti. Sabancı, "Araştırma alt yapısında çok yol alındı geçtiğimiz süreçte. Ancak bu destekler kesintisiz ve planlı devam etmeli. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği üniversiteler arası girişim ve yenilikçilik endeksi sıralamasında ilk sıralarda yer alan Sabancı Üniversitesi bizlere gurur veriyor" diye konuştu.

"300 MİLYON DOLAR YATIRIM"

Gençlerin, sürdürülebilirliği, çevre ve teknolojiyi anladıklarını, değişime açık olduklarını, yenilikleri kucakladıklarını, girişimci ve etkin çalıştıklarını gördüğünü ve gençlerin çok önemli projeler gerçekleştirdiğini belirten Güler Sabancı, "Ne mutlu ki Türkiye'nin makro düzeyde beni dedi.

Haberin Devamı

Yeni Brisa fabrikası 300 milyon dolar yatırım ile hayata geçecek, 4.2 milyon adet lastik kapasitesi sayesinde, toplam Brisa kapasitesi yüzde 30 artmış olacak. Ayrıca bu yatırımın 5inci bölgede yapılacak olmasıyla önemli vergi teşviki sağlanacak" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜME İYİ BİR PERFORMANS OLARAK KABUL EDİLEBİLİR"

Sabancı, "Dünyada ki ekonomik ve siyasi gelişmeler, çevre ülkelerde yaşananlar, iklim değişikliğinin etkileri, ülkemizdeki uzun süren seçim süreci göz önüne alındığında; dirayetle uygulanan mali disiplin ile Türkiye'nin yüzde 3-4 bandından büyüdüğünü görüyoruz. Bu büyüme iyi bir performans olarak kabul edilebilir" diye konuştu.

"SANAYİYE, ÖNEM VE ÖNCELİK ATFEDEN AÇIKLAMALARINI UMUTLA KARŞILIYORUZ"

Ancak gelecekte bunun yeterli olmayacağını belirten Güler Sabancı, "Hedefimiz, makro istikrarı bozmadan yüzde 5-6 büyümeyi başarmamız lazım. Toplu şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"BİZİ ÇOK MEMNUN ETTİ"

Sanayi ve üretimin uzun vadeli, sabırlı, sebatlı olmayı gerektirdiğini vurgulayan Sabancı, "İşte Brisa'nın 25. konferansındayız. Yıllar gerektiriyor, emek istiyor ve sabır gerektiriyor" ifadelerini kullandı. Güler Sabancı, "Sayın Davutoğlu'nun Türkiye ekonomisi ile ilgili konulara uzun vadeli bakış açısına sahip olduklarını söylemesi, hükümet programında önümüzde ki 2015-2018 dönemine yönelik sanayi strateji çalışmasının öngörülmesi bizi çok memnun etti. Geleceğin teknolojilerini göz önüne alan sürdürülebilirliği ve rekabetçiliği ön planda tutan, dinamik gençliğimizin eğitim ihtiyacına yön verecek; sermaye ve finansman altyapımızı daha uzun vadeye yönlendirecek, iş gücü ve vergi politikalarını, atılım yapmamızı sağlayacak şekilde düzenleyen, yeni bir sanayi politikasını içeren çalışmayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

Gülseli KENARLI / DHA