Ekonomi Hükümet ne kadar yardım dağıttı?

Hükümet ne kadar yardım dağıttı?

Paylaş
Hükümet ne kadar yardım dağıttı?

Hükümetin yoksul, şehit yakını, engelliler, kimsesiz çocuklar, eşi vefat eden kadınlar, şiddet mağduru kadınlar ile muhtaç asker aileleri gibi dezavantajlı vatandaşlar için sağladığı yardımlar son 13 yılda 825 milyondan 33 milyar liraya ulaştı

Yardıma muhtaç aileler için sağlanan desteklerin yanı sıra, ilk kez Türkiye'nin farklı kesimleri için de özel projeler hayata geçirildi.

Haberin Devamı

1.7 MİLYON KİŞİYE KART

'Sosyal Yardım Kartları' 1 milyon 700 bin kişiye dağıtıldı. Engelli vatandaşlar için ödenen 'Evde Bakım Yardımı' kapsamında 4.5 milyar TL ödeme yapıldı. Eşini kaybeden ve hiçbir geliri olmayan 280 bin kadın için 753 milyon lira yardım ödemesi gerçekleşti.

Sabah'ın haberine göre, devlet kimsesiz çocuklara koruyucu aile olan ebeveynlere aylık 710 lira ödeme yapılıyor. Ailesi yanında bakılan 80 bin çocuğa da aylık 560 TL ödeniyor. Ders kitapları ve 672 bin öğrencinin öğle yemeği giderleri de ücretsiz karşılanıyor.

36 BİN ENGELLİ MEMUR

"Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı" ile kamuya 36 binin üzerinde engelli memur atandı. 65 yaş üstü yaşlılar şehirlerarası ulaşımda da ücretsiz seyahat edebilme hakkını elde etti. 53 bin yoksula "iş destekli sosyal yardım" sayesinde kamuda iş imkânı tanındı. Şehit yakınları, gaziler ve ilk kez kamuda iş hakkını elde eden sivil terör mağdurlarının atama süreçleri çerçevesinde 10 binin üzerinde şehit yakını kamuda iş başı yaptı.

Haberin Devamı

13 YILDA KİME NE KADAR YARDIM YAPILDI?

4.5 milyar TL evde bakım yardımı.

65 yaş üstü yaşlılar, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve yakınlarına 3.9 milyar TL aylık bağlandı.

280 bin dul kadına düzenli yardım.

Koruma altındaki çocuklar için 457 milyon TL kaynak.

2 milyon öğrenciye 3.5 milyar TL destek.

125 bin asker ailesine iki ayda bir 500 TL yardım.

Kamuya 36 binin üzerinde engelli memur.

53 bin yoksula iş destekli sosyal yardım sayesinde kamuda iş.

10 bin şehit yakını kamuda iş başı yaptı.