Ekonomi İşçiler işi bıraktı holding patronu işçilere seslendi

İşçiler işi bıraktı holding patronu işçilere seslendi

Paylaş
İşçiler işi bıraktı holding patronu işçilere seslendi

Kayseri'de Boytaş işçileri düşük zamma tepki göstererek iş bıraktı. Holding yöneticileri iş bırakan işçilere seslendi. Holding binası önündeki oturma eylemi sürüyor

Boydak Holding bünyesinde çalışan Boytaş işçileri, düşük zamma itiraz ederek gece saatlerinden bu yana devam eden eylemlerini sürdürdü. Bunun üzerine Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesi ve CEO’su Memduh Boydak personele hitaben bir konuşma yaparak ikna etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Geceden bu yana devam eden eylemler gündüz saatlerinde de yürüyüşle sürdü. Boydak Holding binası önünde personelle konuşan Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesi Memduh Boydak, "Bu demokratik tepkinin anlam bulabilmesi için birbirimizi dinleyebilmemiz lazım. Birbirimizi dinlersek sorunları çözebiliriz. Birbirimizi dinlemezsek sorunları daha da büyütebiliriz. Benim hem Boytaş yönetiminden hem sendikacı arkadaşlardan hem de insan kaynaklarıyla ilgilenen arkadaşlarımdan anladığım kadarıyla ortada bir yanlış anlaşılma var. Arkadaşlar yanlış anlaşılma şu; sendikanız 1,5-2 aydır bize yüzde 30 zam diye diretiyor. Bizim işimiz bu şirketleri sürdürebilir halde tutmak. Biz yüzde 30 zammı bir defalığına veririz ama 3 sene sonra, 5 sene sonra- 7 sene sonra ne yapacağız? Siz buradan nasıl emekli olacaksınız?" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"SENDİKALAR YÜZDE 30 ZAM İSTİYOR"

Boydak ayrıca, "Eğer konuşmamı keserseniz aramızdaki iş barışı zedelenir. Aranızda ekmek derdi olmayan insanlar varsa onlara lütfen hatırlatın. Arkadaşlar bırakın bir konuşayım ondan sonra ister işinizin başına gidin isterseniz başka türlü bir çözüm bulun. Demokratik tepkiyi iş kaybına yol açmadan yapmamız lazım. Sendikanın istediği yüzde 30 zam. Biz ise sosyal yardımlar dahil yaklaşık yüzde 10 zam teklifinde bulunduk. Yıllardır bu müzakereleri yapıyoruz. Bu müzakerelerin devam eden bir süreci var. Sendikanın teklifi orada bizim teklifimiz burada. Bu anlaşılmış durum falan değil. Sizi böyle gaza getiren insanlara mahal vermeyin. Burada anlaşılmış bir durum yok. Size yüzde 30 zam vermek önemli değil ama ondan sonra rekabet edemediğimiz takdirde yine aynı şeyler başımıza gelir" diye konuştu.

BOYDAK CEO'su Memduh Boydak

"Biraz şirketimize sahip çıkalım" diyen Boydak, "Bu demokratik tepkiyi yanlış yere götürmenin bir anlamı yok. Sendikanızla müzakeremiz devam ediyor. Biz sizlerin taleplerine her daim hazırız. Bu şirketlerin yaşamasını istiyorsak herkes demokratik tepkisini dile getirdi. Mesaj alındı. Bunun daha ötesi yok. Lütfen bu şirketlerin yaşamasını istiyorsak işlerimizin başına dönelim. İşlerimizi verimsizliğe yol açmadan devam ettirelim. İşine giden işine gitsin, işine gitmeyen nereye gidiyorsa oraya gitsin" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"GÜZEL ŞEYLER OLACAK"

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Boydak ise, "Sizleri mağdur etmeyeceğiz arkadaşlar. Şimdiye kadar böyle karşımıza gelerek mi zam aldınız? Ben sizlerden daha çok gayret ediyorum daha çok maaş almanız için. İnanmazsanız yapacağımız bir şey yok. Lütfen gidin işlerinize başlayın. İnşallah önümüzdeki günlerde bu işler neticelenecek. Güzel şeyler olacak. Sizleri mahcup etmeyeceğiz" dedi. Ancak işçiler holding binası önünde beklemeye devam ediyor.