Ekonomi İstanbul'da deniz taksilere rakip geldi: UberTEKNE

İstanbul'da deniz taksilere rakip geldi: UberTEKNE

Paylaş
İstanbul'da deniz taksilere rakip geldi: UberTEKNE

Taksilere rakip olduğu için Avrupa'da protestolara neden olan kısa mesafeli araç kiralama uygulaması UBER, İstanbul'da deniz ulaşımına giriyor

Mehmet ÇİFTCİOĞLU / POSTA

Hizmet vermeye başladığından bu yana tartışma ve protestolara neden olan kısa mesafeli araç kiralama uygulaması Uber, en son geçen hafta Fransız taksicileri isyan ettirmişti. Greve giden taksiciler Uber için çalışan yaklaşık 70 aracı ateşe verdi. Uber'de hizmet veren araçlar vergi vermediği ve taksi statüsünde olmadığı için taksicilerin tepkisini çekiyor.

ÖDEME, KAYITLI KREDİ KARTINIZDAN


Geçtiğimiz yaz İstanbul'da karada hizmet vermeye başlayan Uber, şimdi de Boğaz trafiğine giriyor. Artık UberBoat (UberTekne) isimli uygulama sayesinde 6-8 kişilik tekneler ile köprü trafiğini atlatmanız mümkün. ABD'li firma Uber, İstanbul'da Navette isimli deniz taşımacılığı firması ile anlaşmış. Firmanın sürat teknelerinde ücretlendirme gidilen mesafeye göre yapılıyor. Ödeme ise taksilerde olduğu gibi Uber'e kayıtlı kredi kartınıza yansıtılıyor.

İLK KULLANIMDA 30 TL İNDİRİM


İstanbul'da sahile yakın yerlerde telefonunuzda Uber uygulamasını açtığınızda UberBoat seçeneği beliriyor. Bu seçeneğe dokunduğunuzda kaptan tarafından teyit amaçlı aranıyorsunuz. Uber uygulamasına UberBoat koduyla kayıt olduğunuzda ilk kullanımınızda 30 TL'ye kadar indirim kazanıyorsunuz. Taksilerde olduğu gibi UberBoat'ta da 'ücret paylaşımı' seçeneği sayesinde aynı yöne giden başka insanlar ile araç ve ücreti paylaşmanız mümkün.

İstanbul'da deniz taksilere rakip olan UberBoat'un tarifeleri şöyle:


Bebek – Kandilli 50 – 60 TL
Ortaköy – Kuzguncuk 50 – 60 TL
Emirgan – Kanlıca 50 – 60 TL
Bebek – Reina 100 – 115 TL
Kabataş – Ataköy 415 – 435 TL

Haberin Devamı