Ekonomi İşte yeni C Serisi

İşte yeni C Serisi

Paylaş
İşte yeni C Serisi

Mercedes'in Türkiye'deki en popüler modeli yenilendi. 1.6 litre benzinli model dün 121 bin TL'ye satışa sunuldu. 1.6 lt. dizel otomatik araç Ekim'de gelecek

OTOMOBİL PROFESÖRÜ- HAKAN ÇELİK
hakan.celik@posta.com.tr

Haberin Devamı

Mercedes’in W205 kodunu verdiği yeni C Serisi önce Detroit, ardından da Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya basınının karşısına çıkmıştı. Markanın en çok satan modeli olan otomobil dün 121 bin TL başlangıç fiyatıyla Türkiye pazarında satışa sunuldu. Yeni C Serisi daha önceki modelde olduğu gibi klasik ve modern olmak üzere iki farklı burun tasarımına sahip. Modern yüz, yeni A Serisi ve CLA ile benzerlikler gösterirken klasik versiyon Mercedes’in amiral gemisi S Serisi’ni andırıyor.


[[HAFTAYA]]

Akıllı sürüş teknolojisi

Alüminyum kullanımının artışıyla önceki modele göre daha hafif ve çevik olan C Serisi, rüzgar direnci açısından da sınıfının bugüne kadar üretilen en başarılı aracı. Yarı otonom akıllı sürüş teknolojisi, havalı süspansiyon seçeneği ve gelişmiş multi medya özellikleri C Serisi’nin önemli yenilikleri arasında. Yeni otomobil eski modele göre daha büyük ve ferah özellikte. Bundan önceki Mercedes C Serisi 2007 yılında satışa sunulmuş ve birkaç yıl önce de makyaj operasyonu geçirmişti.

Haberin Devamı

İç mekan malzemeleri etkiliyor

Yeni nesil Mercedes C sadece dinamik ve etkileyici dış tasarımıyla değil iç mekanda kullanılan malzemelerin kalitesiyle de otomobilseverleri etkileyecek bir araç. Yeni C Serisi Türkiye’ye ilk etapta 1.6 litrelik benzinli motorla satışa sunuluyor. Renault ile ortaklaşa geliştirilen ve bugüne kadar başarısı farklı modellerde kanıtlayan 109 beygir gücündeki 1.6 litrelik dizel motor da Ekim’de ürün gamındaki yerini alacak. Mercedes bu versiyonda da otomatik şanzıman seçeneği sunacak.

*

Güvenliğin bir adım ötesi: Concept XC Coupe

İsveçli Volvo’nun sadece güvenli ve karizmatik değil aynı zamanda sportif ve heyecan verici otomobiller geliştirdiğinin bir kanıtı Concept XC Coupe. Markanın baştan sona yenilediği tasarım dilini yansıtan araç artık iyice kendisini belli etmeye başladı. Volvo’nun yakın gelecekte satışa sunacağı dev SUV’si XC 90 hakkında da bir fikir veren XC Coupe, markanın önümüzdeki 5-10 yıl içinde satışa çıkaracağı modellerden de izler taşıyor. Araçta ilk etapta T şeklinde farlar ve yeni burun tasarımı dikkat çekiyor. Yeni tasarım Volvo’nun güvenlik ve sağlamlık referanslarına atıfta bulunurken sırt ve tavan çizgisi sportif ruhu yansıtıyor. Volvo büyük sınıftaki SUV modeli XC 90’ı bu yıl sonunda tanıtıp gelecek yıl başında Türkiye’de satışa sunmayı hedefliyor.


Haberin Devamı




(Volvo güvenli sürüş için ‘cloud’ (bulut) tabanlı iletişim teknolojisini çok yakında devreye sokuyor.)

*

Mazda’dan Türkiye için motor

Fiyatı 55 bin 500 TL

Japon Mazda, Türkiye pazarında ‘yeniden yükseliş’ planlarını Mazda3 ile hayata geçirmeye hazırlanıyor. Sedan ve hatchback seçenekleriyle satışa çıkan Mazda3’ün fiyatı 55 bin 500 TL’den başlıyor. Marka, Türkiye pazarında söz sahibi olmak için Türkiye’ye özel motor üretti. 120 beygirlik 1.5 litre otomatik vites benzinli Mazda3, yerini aldı. Bu motorda manuel seçeneği de bulunuyor. Türkiye için çok önemli olan dizel motor seçeneği, gelecek yıl aileye katılacak.

Satışların üçte ikisi

Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, bu motorun üretilmesi konusunda uzun zamandır ısrar ettiklerini belirterek, bu yıl satışlarının büyük bölümünü Mazda3’le gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Yurdakul, “Mazda’nın en çok satan modeli unvanına sahip Mazda3, lokomotif görevi görüyor. Bu yıl bin adet Mazda3 satmayı planlıyoruz. Diğer modellerimizin de satışı 500 adet gerçekleşir. Hedefimiz çok satmak değil, kârlı satmak” diye konuştu.

*

Haberin Devamı

Yenileme süreci devam ediyor

Geçen yıl 1380 adet satışa ulaşan Mazda, lokomotif modellerinin yenilenmesiyle 5 yıl sonunda satışlarını 7’ye katlamayı hedefliyor. Nurkan Yurdakul, daha önceki açıklamasında, 2017’de 7500 adede ulaşmayı hedeflediklerini söylemişti. Öte yandan markanın model yenileme süreci devam edecek. Mazda2, 2015’te yenilenecek. Yeni MX-5 ve crossover CX3 de sırada. Gelecek yıl, markanın büyük eksikliğini hissettiği 1.5 dizel motorun devreyi girmesi de bekleniyor.

(Nurkan Yurdakul)

Haberin Devamı