Ekonomi Kriz geleneksel aileyi geri getirdi

Kriz geleneksel aileyi geri getirdi

Paylaş
Kriz geleneksel aileyi geri getirdi

Vatandaş krizde geçinmenin yolunu buldu. Kira giderini karşılamakta zorlanan çiftler, aile büyüklerinin yanına ya da aile büyükleri çocuklarının yanına taşındı

Her alanda tasarruf

Ankara Ticaret Odası, şirketlerin ve vatandaşın krizi aşma formüllerini araştırdı. ‘Ucuz Hayat’ adı altında raporlaştırılan tasarruf formülleriyle, şirketler yüzde 50, vatandaş ise yüzde 30 tasarruf sağladı.

Rapora göre kriz Türk halkının zekasını geliştirdi. Ucuz yaşam formülleri üreten vatandaş, elektrikten doğalgaza, akaryakıttan gıdaya kadar her alanda tasarruf yapmanın yolunu buldu.

Aile büyükleri eve çağrıldı

Kira giderini karşılamakta zorlanan çiftler, aile büyüklerinin yanına ya da aile büyükleri evlerini kapatıp çocuklarının yanına taşınıyor. Böylece aile büyüklerinin emekli maaşı da haneye ek gelir olarak giriyor.

Büyük şehirlerde, bekarlar aynı evi paylaşıyorlar. Böylece kira, elektrik, su ve doğalgaz faturaları hafifliyor. Ev kiralanırken kombili, kapıcısız ve asansörsüz tercih ediliyor.

İkinci el ürüne rağbet

Dar gelirli çiftler düğün yerine sade nikah töreniyle dünya evine giriyor. Gelinlik ve damatlığı kiralıyor. Düğünde takılan takıları bozdurup eşyaların borcunu ödüyor.

Alt gelir grubuna mensup aileler, mobilya, beyaz eşya ve giysi alımında ikinci el ürünleri tercih ediyor. Zenginler ise kemer sıkmak için ünlü mağazalar yerine sosyete pazarlarına yöneliyor.

Haberin Devamı